TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Szekszárd kincse. Régóta a miénk, szekszárdiaké. Szeretjük azt gondolni, hogy igazán Szekszárd adott otthont a fajtának. Színe jellegzetesen világosabb, a korty könnyedebbnek tűnik a többi vörösbornál, de ez ne tévesszen meg senkit. Talán a legkomolyabb szerkezettel bíró bor az egész országban, amit általában titkol, de ha valaki vallatóra fogja és elteszi hosszú évekre, hamar felfedezi a kadarka kimagaslóan hosszú érlelhetőségét. Ha házasítjuk más fajtákkal, mindig odafigyelve, domináns tulajdonságát szem előtt tartva tesszük. Mi úgy tartjuk, hogy a jó kadarkához kell kb 10% botrythis-es , töppedt bogyó, melyek ízei, illatai adják a tradicionális szekszárdi kadarka semmivel nem összekeverhető zamatát. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy birtokunkban van nagyapáink Szekszárdjának egy kis darabja, egy közel 100 éves kadarka ültetvény formájában a Kerékhegyen. Fogyasztását ajánljuk: Camembert és brie sajtokhoz. Bajai és Szegedi halászlék kiváló kísérője, de a teljes magyaros konyha és az olasz gasztronómia is kedveli.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Borvidék: | Szekszárdi borvidék |
Pincészet: | Vesztergombi Csaba Pincészete |
Szőlőfajta: | Kadarka |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2022 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 15-18°C |
Ezekhez ajánljuk: | Camembert és brie sajtokhoz. Bajai és Szegedi halászlék kiváló kísérője, de a teljes magyaros konyha és az olasz gasztronómia is kedveli.
|
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!