Takamaka Rum
A Seychelle-szigetek lakói már a régi időkben is élvezték a Takamaka rum korai változatainak finomságát, és megalapozták a szigetvilág rumkultúráját. Seychelle ugyan nem természetes otthona a cukornádtermesztésnek, az itt élők azonban mégis számtalan lehetőséget találtak a rumkészítésre. Az erjesztett cukornádléből varázsolt Baka után úgynevezett „rhum arrangét” készítettek, ez a helyi rum, gyógynövények és fűszerek keveréke volt (rendszerint családi recept alapján készült, és emésztést elősegítő italként fogyasztották).
Aztán 2002-ben megalakult a Takamaka rumot készítő Trois Fréres, a Seyhelle központi főszigetét jelentő Mahén. A rumvállalatot a D’Offay-fivérek, Richard és Bernard alapították.
A vállalat központja egy régi trópusi fűszerültetvényen, a La Plaine St. Andrén található, története az 1700-as évekre nyúlik vissza. A Takamaka rum elnevezése a Seychelle-szigeten lévő egyik öbölre utal, emellett így nevezik az egyik helyi fafajtát is, mely megjelent a Takamaka rum első kiadásának címkéin.
A Takamaka rum az első és egyetlen kereskedelmi rumgyártó a Seychelle-szigeteken. A Takamaka rum kirobbanó sikert aratott a nemzetközi piacon, főként Európában és az Egyesült Arab Emírségekben.