TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Sandeman Sherry Fino egy speciális készítési eljárással erősített borlikőr, ami magasabb alkoholtartalma, édeskés, friss, ugyanakkor kellemesen komplex ízvilága miatt fogja elkápráztatni kóstolóját. Tökéletes példája ez a Sandeman több száz éves tudásának és tapasztalatának.
Mire számíthat a Sandeman Sherry Fino kóstolásakor?
A Sandeman Sherry Fino neve egy igazán különleges készítési eljárásra utal, melynek során az alapbort épp annyira erősítik csak meg, hogy alkoholfoka ne haladja meg a 15%-ot. Ezáltal az alap tetején egy „flor” nevű élesztőhártya tud létrejönni, ami alatt a sherry tökéletes körülmények között tud fejlődni.
A Sherry Fino már első pillantásra izgalmas tapasztalatokat ígér: gyönyörű, tiszta, aranyló sárga színében felfedezhetünk egy visszafogott zöldes árnyalatot. Illatában friss, gyümölcsös, nagyon kellemes, harmonikusan komplex. A szájban is megmarad ez a könnyedsége, gyümölcsös, friss. Aromatikáját tekintve elsősorban a narancsvirág, a citrom, alma, élesztő és egyfajta finom krémesség, amivel megajándékoz bennünket.
Harmonikus, friss, gyümölcsös ízvilága miatt tökéletes választás a sós aperitifek mellé, de akár a tenger gyümölcsivel, a keleti konyha remekeivel, a sushikkal is szuper párost alkotnak. Magasabb alkoholfoka és édeskésebb íze miatt bátran fogyaszthatjuk akár önmagában, egy elegáns kristálypohárban töltve is. Dekantálást nem igényel, ugyanakkor szervírozás előtt érdemes 6-8°C-ra hűteni.
Származási hely:
i
|
Spanyolország |
Lepárló/ Gyártó: | Sogrape Vinhos, S.A. |
Palackozó: | Sogrape Vinhos, S.A. |
Alapanyag: | Szőlő |
Érlelési idő: | 3 év |
Érlelési kategória: | Solera |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 6-8°C |
Illat: | Kifinomult illatában a könnyed, friss, gyümölcsös aromák a meghatározóak. |
Íz és lecsengés: | Ízében a kifinomult szárazabb jelleget telt gyümölcsösség és enyhe érett, tölgyes jegyzetek kísérik. |
Szín: | Szalmasárga |
Ezekhez ajánljuk: | Fogyasztását önmagában, 6-8°C közötti hőmérsékletre hűtve javasoljuk. |
Weboldal: |