Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Prohibido Blanco Rum [0,7L|40%]

Ár:
8.650 Ft (6.811 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: R4620
A termékért járó hűségpont: 44
Gyártó: Prohibido
Állapot: Jelenleg nem rendelhető!
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 12.357,14 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
Menny.:

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A Prohibido egy remekbeszabott fehérrum. Neve egy régi tiltott rumra utal, és visszavisz minket a 18. század korai éveinek harcoktól fortyogó világába. Egészen pontosan Dél-Amerikában! Itt ugyanis a spanyolok megállíthatatlan lendülettel hódítottak az új világban. A konkvisztádorok és katonáik magukkal hozták hőn szeretett saját italaikat, így egy seregnyi spanyol sherry rejtőzött hatalmas hordóikban. Igen ám, de a jó italok nem tartanak sokáig: a hazájukba visszavezető úton a jeles spanyolok hordóiban már nem ez az ital örvénylett, hanem a frissen párolt rum, amit a helyi legendáriumok csak Chinguirito vagy Habanero névvel illettek. A rum a hosszadalmas hajóút alatt egyre érettebbé vált a spanyol hordókban, amelyek édes gyümölcsösséget kölcsönöztek a már alapjáraton is remek desztillátumoknak. A hordókban hűsölő rum akkora szenzációnak bizonyult a spanyoloknál, hogy a helyi gyártók körében heves nyugtalanság ütötte fel a fejét. A spanyol bor- és sherrykészítők egyre inkább attól tartottak, hogy az új ital fenyegetést jelent a bizniszükre, és meggyőzték a regnáló királyt, hogy tiltsa be ezt az új italt (amit akkor még Habanero rumnak neveztek). Ebből a kalandos históriából merítette hangzatos nevét a Prohibido rum. Szerencsére ma már a Prohibido Blanco Rum sehol sem számít tiltott gyümölcsnek, a kifinomult fehérrum bárki számára elérhető az iDrinks üzleteiben. A Prohibido Blanco Rum egy igazi mexikói mámor! Kortyolgatása közben úgy érezhetjük magunkat, mintha kóstolót kapnánk a friss és édességével magával ragadó cukornádból, hiszen ez adja a fenséges fehérrum alapját. A saját élesztőtörzzsel való erjesztés után háromszoros desztilláció gondoskodik a rum makulátlan tisztaságáról, és arról, hogy a Prohibido valami maradandót nyújtson számunkra a rum műfajában. Ez a fehérrum a mexikói kézműves rummesterek munkáját dicséri, akik ezt követően 6 hosszú hónapig tölgyfahordóban pihentetik a pompás desztillátumot, majd szűrés után születik meg belőle a kristálytiszta rum, ami a palackokba kerül.
Származási hely:information_mark Mexikó
Ital típus: White rum
Lepárló/Gyártó: Cervecera Mexicana
Palackozó: Cervecera Mexicana
Alapanyag: Melasz
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Elsősorban szobahőmérsékleten, vagy jéggel hűtve ajánljuk a fogyasztását.
Illat:
Illatában felismerhetjük a gyümölcsös frissességet és a cukornád mindent átható dominanciáját
Íz és lecsengés:
Ízében egyre markánsabbá válnak a cukornádas jegyzetek, és folytatódik a vele összefonódó gyümölcsösség hömpölygése. Lecsengésében a citrusosság és a cukornád aromahulláma érvényesül.
Szín: Kristálytiszta
Ezekhez ajánljuk:
Elsősorban önmagában fogyasztva ajánljuk, vagy kiváló koktélok alapanyagaként.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!