Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Június aranyló nedűi: a June by G’ Vine ginek

Június aranyló nedűi: a June by G’ Vine ginek

A tavaszt nehéz követni, ezért Isten megteremtette a júniust – írja Al Bernstein, és milyen igaza van! Ez a hónap megnyitja a nyár kapuját. A June by G’Vine meg egy olyan felszabadítóan finom gincsalád, aminek ott a helye a legfinomabb ginek között. Valamennyien újszerűek, mert kilépnek a ginek komfortzónájából, hogy egy teljesen új ízzel pörgessék fel a megfáradt régi receptúrákat!

Lassan búcsút inthetünk a – sokszor tinilányként viselkedő – szeszélyes tavasznak, hiszen közeledik a június és a forró nyár! Ez nem csak azért menő, mert Mark Twain szerint jobb fiatal júniusi bogárnak lenni, mint vén paradicsommadárnak. Júniusnak van egy nyárkezdő varázsa: teljesen új fénytörésbe állítja a dolgokat, mélykékké színezi az eget, és mindent eláraszt a napsütés. Ideje tehát, hogy magunkhoz öleljük június varázsát, a szezon egyik legizgalmasabb italaival, a June by G’ Vione Ginekkel!

Szőlős, barackos ízeikkel teljesen új reflektorfénybe helyezik a gin műfaját! És végre megkóstolhatunk egy stílusos nyári nedűt, ami a lehető legközelebb van egy francia sanzon könnyedségéhez és eleganciájához!

June by G'Vine Ginek

Miért szeretjük a júniust?

Mert megérezzük a küszöbönálló nyarat, és egyre több időt tölthetünk barátaink és családtagjaink társaságában a természetben.

Ahogyan Joan Chittister írja: „Június az ideje annak, hogy teljesen új módon legyünk jelen a világban, és eldobjuk az élet hideg és sötét foltjait”. Mert ilyenkor mindent eláraszt a napsütés, az életöröm, ahogyan ezt a June by G’Vine zamatának áramlásában érezzük.

 

Robicquet: francai földön születtem, kézenfekvő választás volt a szőlő alapú gin!

Felvetődik a kérdés: miért esett a G’Vine alapítójának választása a szőlőre? A válasz arcpirítóan egyszerű: Jean-Sébastien Robicquet francia lévén mindenképpen szőlős ízeket akart origópont gyanánt, amikor megalkotta új szemléletű italát! A ginreneszánsz kellős közepén a szőlő mellett döntött, ami nem egy olcsó módja a ginkészítésnek. Maga Sébastien Robicquet is bevallotta, hogy valóban sokkal bonyolultabb és költségesebb a gabona helyett a szőlőt használni, mégsem indult el a többiekhez hasonlóan a gabona ösvényén. Számára a szőlő jelentette az igazi luxus ízt: „Szőlőt vagy gabonát rágnál szívesebben?”

Így lett a G’ Vine az eredeti francia és szőlőalap gin a Maison Villevert örökségeként. Jean Sébastiennek vérbeli franciaként mindig a forradalmi szemlélet és a határok feszegetése volt a gyengéje: lüktetett benne egyfajta elhatározás, hogy forradalmasítsa a párlatok világát.

Mindenképpen egy új vízióban gondolkodott, nem akart a tömeggel sodródva követni az általános áramlatot. Innovatív szereplőként akart jelen lenni a ginkészítésben, egyúttal hűnek maradni a szőlőhöz, a családi gyökerekhez. 2007-ben keltette életre a G’Vine-t, amikor a gin még nem élvezett annyira kultikus státuszt a bárkultúrában, mint manapság. Robicquet büszke arra, hogy már ekkor rendelkezett egy forradalmian friss vízióval a gin történetét illetően, és igazi úttörővé válhatott ezen a területen.

A G’Vine alkotója sokat merített XIV. Lajos és Orániai Vilmos szőlő alapú szeszekről szóló vitájából, és egy ősi, 1495-ös recepttel is szerves kapcsolatban áll.

2007-ben Robicquet még eléggé magányos farkasnak bizonyult a gin jövőjéről szőtt gyökeresen új nézeteivel. Később azonban változott a szemlélet, mert ma már virágzik a kézműves ginkultúra, és energikus fejlesztők, master distillerek terelik új irányokba az ízek formálódását a gines palackokban. Az innováció mindig a korlátok áthágásából, a szabályok megszegéséből fakad, ezért lett a Maison Villevert csoport a ginek fejlődésének egyik nagy ösztönzője. A G’Vine egy originális, nagyon eredeti francia ginné vált, mert a nemzet első számú gyümölcsét, a szőlőt tekintette zérópontnak, amiből minden íz fakad. Aztán a barackot, és persze a körte sem maradhatott ki a repertoárból.

Az út megtalálása nem volt könnyű: Sebastiennek ki kellett eszelnie, hogyan desztillálja a szőlőt és a szőlővirágot, miként viszonyuljon mindez a gineknél kihagyhatatlan borókához. Az igazi csúcspontot az jelentette számára, amikor egyre többen ismerték meg a G’Vine szőlős és más gyümölcsös ginjeit, aztán jobban elkezdtek érdeklődni irántuk a hagyományos ginkategóriákhoz képest.

Az újítás nyilván fontos dolog, a G’ Vine mégsem húzott 19-re lapot, és nem merészkedett olyan irányokba, mint más gingyártók – az édesebb Old Tom Ginek, a bivalyerős Navy Strength ginek és a kökényes Sloe Ginek felé. Mert Sébastien semmiképpen sem akarja más gingyártók fejlődési útját másolni, és a fúziókban sem lát olyan ginösvényt, amit szerinte érdemes lenne követnie, ezért ragaszkodik inkább az eredetibb koncepcióhoz.

Azonban Robicquet szerint koránt sincs vége a G’ Vine Ginek fejlődésének: „A brand még fiatal, mindössze 10 éves, ez a tinikornak feleltethető meg. Még mindig tanulunk és fejlődünk, ahogyan ez egy gintinédzserhez illik, és fényesnek látom a jövőt a G’Vine előtt!”

 

A June by G’ Vine italai megtestesítik a nyarat és az életörömöt

Ez a hónap a felmelegedő természet és az öröm, a mosolygás hónapja, amikor tényleg már csak karnyújtásnyira van tőlünk a testet-lelket felpezsdítő nyár! Ugyanezt az érzést élhetjük át, amikor megízleljük a kifejezetten erre az évszakra finomhangolt June by G’Vine Gineket.

Jöjjön bármilyen nehéz élethelyzet, a nyár mindig új reményt ad az embernek. Ám ezt sokkal szebb szavakkal írja le a neves író, Albert Camus: „A tél végén megtanultam, hogy legyőzhetetlen nyár van bennem”. Ezért jó széles mosollyal üdvözölni júniust és a nyár kezdetét, mert nemcsak meleget hoz, hanem új reményeket és izgalmakat. E szuper eseménynek előhírnöke lehet, ha egy nyári bulin megmutatjuk és ki is bontjuk a June by G’Vine italát. Mert egy zsigeri zsenialitással bíró párlattal van dolgunk, amely minden ízében valósággal árasztja magából a nyár lelkes dinamizmusát!

Nem vitás: június és a koranyár egyik legszebb része a virágzás. Mert a meleg érkezésével, a természet szépségének kibontakozásával mindenki azt érezheti, hogy eljött az idő a maga szépségében virágozni.

Ekkor szoktak az emberek új célokat kitűzni, és olyan magasságokat elérni, amiről korábban csak álmodtak. Ez a megújulás időszaka, és ilyenkor stílszerű igazán egy olyan gint megízlelni, amelyik egyrészt teljesen „újhullámos” szőlős-barackos-körtés mivolta miatt a korábbi ginekhez képest, újat tud mondani ezen a területen. Másrészt bővelkedik üde, virágos ízekben! Ezt képviseli számos June by G’Vine Gin, hiszen a nedűik lényege a gyümölcsösség és a virágzás!

 

Amikor a barack kicsit bevadul: a June by G’Vine Wild Peach Gin

Ralph Waldo Emerson egyik mondása eléggé beletalál a nyár szívébe: „Élj napsütésben. Ússz a tengerben. Idd a vad levegőt”. Persze a vad levegő mellett egy másik frenetikus italt is megkóstolhatunk, a June by G’Vine Wild Peach Gint, ami szinkronban áll ezzel a vadsággal, a nagy szabadsággal. Mert ez a finomság az élet elixíre, akárcsak maga a június.

Gondoljunk csak bele, milyen innovatív ízeket eredményez, ha egy szőlőpárlatból készülő ginre rásimul a barack hamvas, ám a selymességen túl eleven íze. Mintha egy francia gyümölcsöskertben sétálnánk, ahol mindent átleng a szőlő illata és a fürtökben rejlő édes zamat.

A barackvirág színben játszó nedű maga a nyár igézete, amit senkinek sem szabad kihagyni, mert a szőlő és a barack zamatának aromatikus metszéspontja páratlan élményt tartogat a gin fanatikusainak!

 

Dinnyéből készített mennyei gin: June by G’Vine Watermelon Gin

Június a meleg levegő és az öröm tökéletes keveréke. Mintha a remekbeszabott rumok, ginek és whiskykhez hasonlóan az időjárásnak is lenne egy master distillere, aki kikeveri az italokból, ízekből és júniusi aromákból a legtöbbet, hogy tényleg önfeledten élvezhessük az év egyik legszebb időszakát! 

És az ember elgondolkodik egy koranyári filozófiai kérdésen, amit Lucy Maud Montgomery felvet: milyen lehet egy olyan világban élni, ahol a kezdetek kezdete óta mindig is június volt? Persze ez a lehetséges világ akkor lenne még tökéletesebb, ha olyan italokat kortyolgathatnánk benne, mint az évszakhoz minden ízében ezer szállal kapcsolódó June by G’Vine Watermelon Gin. Mert a dinyen valahogy olyan kézenfekvően, annyira szervesen hozzátartozik a nyár természetéhez, hogy teljesen elválaszthatatlan tőle!

Júniusban a maguk teljességében ragyogó nyári virágok élénk színei arra inspirálják az embert, hogy saját lelke vásznára fessen új jövőt a lehetőségek palettájáról. Nagyjából ez történt Robicquettell is, midőn úgy határozott, ideje teljesen új irányt szabni a ginkultúrának, és létrehozni ebben a műfajban egy korábban sosem látott júniusi varázslatot. Mert megérett a világ egy igazán eredeti és fenséges gin megkóstolására, így került a pohárba a szőlős ginjük után a dinnyés gin.

 

Folyékony óda a francia körtéhez: a June by G’Vine Royal Pear Gin

Júniusban az ember kitárja az ablakot a lágy szellőnek, szívét pedig az új reményeknek. Ilyenkor mindig érdemes belevágni valami ösztönző új dolog megismerésébe, például egy nyárias hangulatú francia gin megkóstolásába, amely a körtét tekinti a legjelentősebb aromatikus karmesterének!

Ilyen menő újítás lehet egy igazán előkelő francia nedű a bárpulton, a világoszöld színben pompázó June by G’Vine Royal Pear Gin. A G’Vine csapata valósággal megállíthatatlannak bizonyul a szüntelen kísérletezésben. Ennek jegyében került palackozásra a nyár egyik legvagányabb itala, az innovatív ízekkel játszó June by G’Vine Royal Pear Gin.

Most a lédús körte is felkerült a G’Vine által preferált aromák nagy listájára. Az igazán ínycsiklandozó, már-már gasztronómiai értelemben vett körte egyszerre képes életerőtől vibrálóan zamatos és ropogós lenni. Széles mosoly árasztja el az ember arcát, amikor megkóstolja az ízét! Teli van lelkesedéssel, akár maga a nyár, és remekül beilleszti a körtés árnyalatot a francia gyümölcsös gin aromaszerkezetébe, mintha mindig is elválaszthatatlanul ide tartozott volna.

Ott változatos komplexitásban kavarog benne a gabonaszesz, a körte és a kardamom. Illatolásakor úgy érzi az ember, mintha az eső után felfrissült természetben sétálnánk, és valósággal elárasztja az orrot a pajkos nyári körte szenvedélyes fuvallata. Kóstolása még szélesebbre tárja az aromák kapuját: felerősödik a körtés karakter a nyelven, a lekerekített ízek csodás szimfóniájának leszünk tanúi. Miközben egyre markánsabban feltárul a gin csípősen, ütősebb oldala, azonban a fináléban az esszenciát a puha, körtés és fűszeres árnyalatok alkotják.

 

Igazi buli feeling: a June by G’Vine Wild Peach Gin Party Jar befőttesüveg-kiszerelése

Júniusban az emberek egyre nagyobb tömegben térnek vissza a természet harmóniájába. Mert a koranyárnak van egyfajta varázslata. Ott szunnyad a levelek nevetésében, és rálelhetünk a kiegyensúlyozottság dallamára, ami benne lüktet minden palack June by G’Vine ginben is. Főleg a barackos verzióban, amihez készült egy hangulatos igazi buliváltozat is – méghozzá befőttes üvegben.

Júniusban lényegében az ember valahogy lelkesebben, könnyen rátalálhat a lelke ritmusára, és érezheti azt a lendületet, amitől sokan bármikor táncra perdülnénk. Ugyanez a feeling suhan át az ember ízlelőbimbóin és agytekervényein, amint megízleli a nyár egyik legnagyobb finomságát, a June by G’Vine Wild Peach Gint (Party Jarban), hiszen a nedűnek lételeme a hedonizmus, az élet élvezete!

Már a párlat színe sem véletlen ebben a decens, stílusos nyári befőttesüvegben, hiszen barackvirág árnyalatban ragyog. Időnként igencsak megéri letérni a jó alaposan kitaposott ginkészítési ösvényről, mert az ember izgalmas felfedezéseket tehet az ízek és a párlatok prezentálása kapcsán. Az egy üdvözlendő dolog, hogy a lédús, hamvas barackos íz árasztja el a szájat a Wild Peach változat kóstolásakor. Szerencsére a tartalomhoz egy szemgyönyörködtető – mondhatni szívdöglesztő– forma is dukál egy prémium minőségű gin esetében. Ez ebben az esetben egy kicsit retro és menő benyomást keltő befőttesüvegben történik, ami egyfajta bulihangulatot kölcsönöz valamennyi kortyának. Minden kortya feltárja a francia gyümölcsöskertek finomságát és illatát, mintha mi is ott sétálnánk, ahol a párlat ötletgazdája, Jean-Sebastién Robicquet kieszelte az őszibarackra komponált ginkülönlegességet.

Már illatában meghatározó a gyümölcsös ízgörgeteg, és feltárja a barack mélységeit egy évszakhoz illő, fiatalos befőttesüveg-designpalackban. Érdemes mielőbb beszerezni, ha szeretjük és keressük a látványos kiszerelésű gineket.

 

Megjött a kedve a nyár chanson-könnyedségű párlataihoz? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és fedezze fel az utóbbi idők egyik nagy dobását, a June by G’Vine nemes áramlású szőlős ginjeit. Ezekkel az ínyencek poharába – és bárszekrényére – kívánkozó italokkal igencsak a kedvében járhat barátainak és családtagjainak, óriási meglepetést adva egy kellemes nyári bulinak. Kollégáink segítenek megtalálni az ízléséhez legjobban illő italokat!