Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Az új búza ünnepe

Az új búza ünnepe
Szent István napján persze az új kenyeret (is) ünnepeljük. A meglehetősen összetett ünnepnap történetét megnézhetitek a wikipédián: https://hu.wikipedia.org/wiki/Augusztus_20 , de mi most maradjunk a kenyérnél, pontosabban az aratásnál, még pontosabban magánál a búzánál. Amiből persze nem csak kenyeret lehet ám csinálni…
 
 
 
Hanem például kiváló szeszes italokat, legfőképp vodkát. Ha ezen az augusztus végi ünnepen szeretnénk valami igazán finomat inni, azonban közben szeretnénk megemlékezni az aratásról és a búzáról is, az egyik legjobb választásunk egy csodás francia vodka lehet.
 
Grey Goose Original - a világ legjobb ízű vodkája
 
Francia Vodka? Kérdezhetik sokan. Hát, igen, ezt is megértük. Persze fura is lenne, ha épp a gasztronómiájáról és a különleges minőségű italairól ismert náció pont a vodkát hagyta volna ki a választékából. A francia gasztronómiát senkinek sem kell bemutatni. Az ételek és borok minősége, a cognac-ok és egyéb kiváló és csodálatos italok messzi földön híresek.
 
A vodkáról tudjuk, hogy kis túlzással bármiből készülhet, hiszen a vodkalepárlásnál a szesz finomításakor olyan magas alkoholtartalmat érnek el, ahol az alapanyag saját jellege, aromája szinte teljesen eltűnik. A hangsúly a „szinte” kifejezésen van…
 
A Grey Goose - ami amúgy egy Sidney Frank nevű úriember »találmánya« aki egy kifejezetten prémium vodkát akart alkotni, az ilyesmire mindig fogékony amerikai piacra - búzából készül. És nem akármilyenből! A felhasznált búza egy szuper prémium, »A« kategóriás téli búza, amely az októberi vetés után, legkorábban augusztusban szüretelnek, Picardy-ban. Az egyedi élesztőkultúra hozzáadása után elkezdődik a fermentáció. Először egy nagyjából 20 fokos „sör“ készül belőle. Ezután ezt 5 lépcsős eljárással lepárolják, majd a párlatot átszállítják Cognac régióban található Le Logis-ba, és helyi, többször átszűrt forrásvízzel fokolják be. Azért fontos a terület talajáról származó forrásvíz, mert valóban nagyon egyedi jegyekkel rendelkezik.
 
 
Ez után következik a Grey Goose palackozása, ami után egy valóban elegáns, prémium terméket kapunk. Kimondottan érdekes a hosszúkás nyak, a füstüveg jelleg, és a háttérben lévő festői táj és a vadludak. És hogy mire számíthatunk a kóstolásakor?
 
Kedvenc italszakértőnk az alábbiakat nyilatkozta erről:
  • Illata elegáns és könnyed aromákkal telt.
  • Íze ropogós. Ez a gabonavodkák esetében jellemző jegy. Krémes és édeskés zamattal találkozunk, amely mögül előbukkan és lecsengés közben a szánkban is marad a mandula.

Ezek persze az Original változatra vonatkozó aromák, azonban természetesen ez a gyártó is meglovagolta a az ízesített vodkák sikerének már amúgy csendesülő hullámait, így itt is találunk gyümölcsös változatokat, azonban ezek is a különleges minőségű búzából párolt vodkából készülnek.

De ami a legjobb, hogy szervírozása jól behűtve, jégen, mandulával javallott. Hát nem ideális formája a búzának ebben az augusztusi hőségben?