Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Pörgesse fel a júniust az iDrinks top italaival!

Pörgesse fel a júniust az iDrinks top italaival!

Nyakunkon a forró nyár, és az ezzel járó féktelen bulik, grillpartyk. Ilyenkor mindig nagy fejtörést okoz, hogy milyen különleges italt vigyünk ajándékba, amivel feldobjuk a hangulatot. És azon is sokan töprengünk az izzasztó hőségben, hogy vajon melyik legyen a legújabb gin, whisky, calvados vagy rum, amit megízlelünk a nyár füllesztő napjaiban. Az iDrinks prémium italszakértője összeállított egy ütős toplistát néhány frenetikus párlattal, amik a maximumra tekerik a június élményfaktorát!

Pörgesse fel a júniust az iDrinks top italaival!

Brockmans Gin: a káprázatos koktélkatalizátor

Egy exkluzív nyári koktélpartit elképzelhetetlen kristálytiszta, komplex ízvilágot képviselő gin nélkül, ami rengeteg koktélnak kölcsönöz finom alapzamatot. Általában gigászi dilemmát jelent, hogy melyik gin lenne a legmegfelelőbb erre a fontos feladatra.

Szerencsére mindig felbukkan egy pompás új tétel a ginek palettáján, ami megváltoztatja a ginről alkotott összképüket, és felülírja az italfajtával kapcsolatos elképzeléseinket. Ezek egyike a modern aromakarakterű Brockmans Gin, ami annak is ékes bizonyítéka, hogy a brit birodalom nemcsak az elmúlt évszázadokban brillírozott a világklasszis gineket készítésében, hanem manapság, a 21. században is vannak olyan leleményes lepárlók, amelyek képesek új lendületet adni a gin műfajának. Ilyen a G&J Distillers, amely a fősodorhoz tartozó ginösszetevők újragondolásával tette fel a pontot arra a bizonyos i-re, és megalkotta a Brockmans-t.

Végy néhány régi barátot különböző szuperképességekkel, majd ültesd el az elméjükben az ötletet, hogy készítsék el az utóbbi idők egyik legnagyszerűbb ginjét. Ez a „képlet” vezetett a Brockmans áttörő sikeréhez, többek között a 2012-es San Francisco World Spirits Competiton ezüstérmének megszerzéséhez. A ragyogó rézüstben desztillált Brockmans Gin toszkán borókabogyóval, korianderrel, szederrel, áfonyával, gyömbérrel és narancsos zamatokkal gondoskodik arról, hogy valami egészen különleges ginnel kápráztassuk el a barátainkat és a családtagjainkat, keressünk akár kiváló koktélalapot vagy egy önmagában is parádés gint.

 

Egy díjnyertes ír whisky a mély beszélgetésekhez: a Writers’ Tears Double Oak

Persze nem mindenki a fergeteges partyk rajongója. Sokan a meghittebb, nyugisabb nyári bulikat szeretik, ahol az ember egy-egy emlékezetes whisky különleges aromarétegeiben is elmélyülhet. Egy ilyen estéhez a Writers’ Tears Double Oak Whiskeyt ajánljuk, amely vaníliás, fahéjas és fűszeres árnyalatokkal, a két tölgyfahordóban történő érlelés mesteri zamatával kényeztet minket.

Az ír whisky csodájából minden pohár egy tartalmas beszélgetés kezdetét jelenti. De még jobb, ha nem egyedül ízlelgetjük a zöld sziget formabontóan finom párlatait, hanem egy vagy több barátunk társaságában tesszük ugyanezt. Ehhez briliáns választás a Writers’ Tears Double Oak, ami mesés visszatérés az ír whiskykészítés 19. századi művészetéhez, amikor a francia tölgyfahordóban érlelés első ízben vált az ír kézműves whisky finomhangolásának kiindulópontjává. A Double Oak egy single pot still és malátawhisky blendelésével készült, majd amerikai Bourbon és francia konyakos hordóban nyerte el aromakarakterének kiteljesedését.

 

Calvados extra csavarral: a Chateau De Breuil Sauternes Cask Finish

Izgalmasabbá és színesebbé tehetjük a júniust, ha úgy döntünk, hogy új ízeket fedezünk fel az év legforróbb évszakában. A tóparti ejtőzéshez eszményi ital egy kifinomult calvados, amely a Sauternes hordós érlelés zamatával kápráztat el minket és barátainkat. A Chateau De Breuil extra érlelés nélkül is fejedelmi kóstolót kínál nekünk a francia alma lédús zamatának gazdagságából, de most a Sauternes hordós érleléssel még sokrétűbb zamatot kölcsönöz az almapárlatok királyának.

A Sauternes hordó gyümölcsös, édes aromákkal gazdagítja a Chateau De Breuil alapkarakterét. A calvados valamennyi kalandora örömmel ízlelgeti majd a meglepően édes, mézes és mogyorós aromaárnyalatokat.

 

Nyaralás a trópusi ízvilágban: a World’s End Falernum rum

Sokan nem tudnak elutazni egy hosszabb nyaralásra valamelyik trópusi szigetvilágban, ám a World’s End Falernum rum karibi zamatát kóstolgatva mi is egy festői szépségű tengerparton érezhetjük magunkat!

Az ízek közül markánsan kirajzolódik a falernum, egy jellegzetes karibi szirup, ami kihagyhatatlan a szemet és ízlelőbimbókat egyaránt gyönyörködtető trópusi italok készítésekor. Az 5 évig whiskyhordóban érlelt Falernum egyedi zamatát a mandula, a gyömbér és a chili teszi még komplexebbé, a szegfűszeg és a lime lendületességével.

A World’s End készített egy temperamentumos összetevőkkel játszó rumot, és rumrajongóként tényleg „a világ vége”, ha nem kóstoljuk meg a World’s End Falernumot!

 

Stílusos gyümölcsvarázslat: a Four Style The Fruity Whisky

Egy kifinomult whiskyrajongónak a nyári szabadság a tökéletes lazulási időszak arra, hogy a lehető legjobban elmélyedjen az élet vizének tanulmányozásában, és megismerkedjen a varázslatos whisky-alapkarakterekkel! A La Maison Du Whisky egy külön szériát szentelt ennek a „tanulmányi kirándulásnak”. A Four Style négy aromacsaládja a skót whisky fő stílusaiból ad kóstolót. A füstösebb verziók fanatikusai új kedvencre lelnek a Peaty-ben, a  tölgyesebb ízek rajongóinak pedig az Oaky kínál maradandó élményt. A malátásabb jegyzetek kedvelőinek az ízlésére hangolták a Maltyt, míg a Fruity a gyümölcsösséget helyezi az aromakarakter középpontjába.

A Four Style Mannochmore 2012 –The Fruity Whisky egy kellemes bevezetés a Speyside-i single maltok világába, egyúttal a Mannochmore lepárló lendületes whiskyművészetébe is bepillantást nyerhetünk, ha megízleljük ezt a zseniális scotchot. A Bourbon-hordós érlelés vaníliás finomsága összefonódik a lédús pirosbogyós gyümölcsökkel, a ropogós zöldalmával és az élénk citrusosság erőteljes örvénylésével.   

 

A karibi rum zamatos kincsestára: a Puntacana Tesoro

Milyen lehet egy pompás párlat, amelyben elválaszthatatlanul összefonódik a karibi pezsgés, a fűszeresség, a cukornád és mennyei gyümölcsösség? A nyár felejthetetlen partyjait a káprázatos zamatokkal teli Puntacana Tesoro rum dobja fel a legjobban! A Puntacana Tesoro rumot még azok is egyből megkedvelik majd, akik korábban egyáltalán nem kóstoltak még ebből a fenséges italfajtából. A Dominikai Köztársaságból érkező dark rum egy igazi prémium tétel, 15 évig tartó hordós érlelés után nyerte el végső aromakarakterének összhangját.

Olyan tölgyfahordóban érlelték, amiben korábban skót whiskyt fürösztöttek, így a mahagóni színben játszó Puntacana Tesorót kortyolgatva mindenkinek a szívébe beírja magát ez a párlat, a rumrajongók pedig egyenesen követelni fognak belőle egy kóstolót, ha meglátják a bárszekrényen!

 

Ezek voltak az iDrinks top júniusi ajánlatai, de még számtalan különlegességgel, kristálytiszta vodkával, finom sörrel, briliáns borral és más különlegességekkel várjuk. Jöjjön el hozzánk, és találja meg új kedvencét az iDrinks üzleteiben!

Tartalomhoz tartozó címkék: különleges italok MyDrinks tipp