TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Picon egy karamellás gyomorkeserű, amelyet elsősorban finom sörök mellé fogyasztanak kísérőként Franciaországban. Alapanyaga a friss narancs, amelyhez szirupot, karamellt és kísérő fűszereket adnak hozzá. Az aperitifet Gaétan Picon, egy franciaországi lepárló üzem gyakornoka egy algériai kirándulás során találta ki, amelyre a francia hadsereget kísérte. Az első lepárlóüzemét is itt hozta létre, italát pedig afrikai gyomorkeserűnek nevezte. Egy 1862-es londoni expón aztán bronzérmet nyert a gyomorkeserűk versenyében, amely Piconnak a vagyont, az italnak pedig a népszerűséget biztosította. Az évi négymillió palack Picon nagy részét természetesen ma is a franciák fogyasztják el, immár nem csak sör, hanem borok mellé is.
Vélemények
Írja meg véleményét!
Igazolt vásárlás
|
2022. 08. 24.