Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Mortlach The Lure of the Blood Moon Whisky [0,7L|57,8%]

Ár:
139.990 Ft (110.228 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: R5830
A termékért járó hűségpont: 700
Gyártó: Mortlach
Állapot: Jelenleg nem rendelhető!
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 199.985,71 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
Menny.:

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A legenda szerint egy végzetes éjszakán a hold vérvörösre változott a Mortlach égboltján, és egy titokzatos alkímia történt. A dufftowni szörnyeteg átváltozott a vérfényes ragyogás alatt, és felemelkedett az éjszakai égbolton, mitikus teremtményként, akit a bíborvörös gömb felfelé húzott. A Mortlach lepárló mélyén a vérhold hatása visszhangzott, csábító rubinszínű gazdagsága és sötét összetettsége ritka és varázslatos természetűvé változtatta magát a Mortlach whiskyjét. Sötét, történelmi völgyében megbújva a Mortlach régóta vonzza a rajongókat mély és vonzó karakterével. Saját aurája van; a fény mintha lejjebb vonzaná szentelt kapuin keresztül. Még a dolgok menete is más, a whiskyt 2,81-szer desztillálják hat pot still lepárlójukban, amelyek egyedülállóak, így sehol máshol nem találhatóak. Részben tudomány, részben rejtély. Merész, mégis rejtélyes. A rubinvörös fényben ragyogó, legendás whisky új tölgyfahordó, Tawny Port és Red Muscat boroshordók kombinációjában érlelődik, ami fokozza mély borostyán színét. A gazdag bor és az édes szőlő robusztus aromái összefonódnak a Mortlach karakterességgel. Sötét és gazdagon rétegzett, intenzív, élénk és édesen gyümölcsös íze gyömbéres mélységgel ragyog, amelyet az eredeti, részben új tölgyfahordóban történő érlelés fűszerez. Késő este, pislákoló fényben a lecsengés mindenek fölé emelkedik. Egy whisky, amelyet meg kell becsülni; az édesség, a sötétség és a mélység misztikus egységbe fonódik.
Származási hely:information_mark Skócia
Régió: Highland >>> Speyside
Ital típus: Single Malt
Lepárló/ Gyártó: Mortlach Distillery
Palackozó: Mortlach Distillery (Diageo)
Alapanyag: Árpamaláta
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordós erősség Cask Strength
Hordó típusa: Boros hordó
Használt hordók: Tawny Port és Red Muscato hordók
Limitált kiadás: Limitált kiadás
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Fogyasztását elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk.
Illat:
A robusztus, pikáns, gazdag jegyek egy kiadós cassoulet-t idéznek, harikot babbal, paradicsommal, fűszeres kolbásszal és ropogós sertéshússal. A szőlő és a vörösbor érdekes aromái összefonódnak ezzel a húsos illattal, majd ahogy az orrban fejlődik, egyre ásványosabbá válik. Egy kis víz ismét megváltoztatja a képet, csökkentve a fűszerességet, és kerekebb, borral hangsúlyozott édes vörösgyümölcsöket hozva felszínre.
Íz és lecsengés:
Gazdag és simán, szájat betöltő textúra, míg a mély és intenzív íz inkább édesen gyümölcsös, mint húsos, és fűszeresen száraz, ahogy a szűz tölgyfa is érezteti jelenlétét. Pompásan élénk, gazdagon rétegzett ízvilággal, amelyben gyömbérre utaló jegyek fűszeres táncot járnak. Egy csipetnyi víz ízletes, harmonikus és erős házasságot alkot a gyümölcsösség és a feketeborsos fűszeresség között. Lecsengése hosszú és mély benyomást keltő, erő, gyümölcs és feketebors tökéletes harmóniában, lecsengése során fűszeres rúgással és a szájban szétterülő melegítő izzással távozik. Végül a szájpadlás száraz jegyeket kínál. Egy csepp víz hozzáadásával egy csipetnyi savasságot érhetünk el.
Szín: Ragyogó arany, rubinvörös fényekkel
Ezekhez ajánljuk:
Önmagában fogyasztva mutatja meg igazán különleges arcát ez a párlat.
Weboldal: www.malts.com

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kóstolja meg ezeket is!