TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Mokos Pincészet Pirosribizli bora a pincészet egyik remeke. Rendkívül fontos, hogy a bor 100% pirosribizli felhasználásával készül és nem tartalmaz egyéb adalékanyagot. A Palkonyán termő pirosribizlit akkor szüretelik, mikor a legmagasabb a gyümölcs cukortartalma, így igazán fenséges zamat és aromavilágú gyümölcsbort készíthetnek belőle. A gondos kezek által szüretelt pirosribizli fürtöket a szüretelést követően azonnal feldolgozzák, hogy a gyümölcsben rejlő értékek teljes mértékben megőrződhessenek. A borászati eljárás során a gyümölcsből lassan prémium minőségű pirosribizli bor készül, mely igazán gazdag és különleges élményt kínál. A Mokos Prémium Pirosribizli bor nem csak önmagában, de különleges fogások mellé fogyasztva is fenséges.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Régió: | Palkonya |
Borvidék: | Villányi borvidék |
Pincészet: | Mokos Pincészet |
Gyümölcs: | Ribizli |
Jelleg: | Édes |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 7-10°C |
Illat: | A Mokos Prémium Pirosribizli borhoz kizárólag extra minőségű ribizlit használnak fel, így aromájában a gyümölcs jellegzetes üde gyümölcsössége határozottan megjelenik. A telt, bogyós aromákat csekély édeskés illat is kíséri.
|
Íz és lecsengés: | Komplex zamatában a fanyar és édes ízek tökéletes harmóniáját ismerhetjük meg. Első kóstoláskor a ribizli jellegzetes fanyarsága tör elő, mely kifinomult savassággal társul. Később a fanyar ízeket enyhe édes zamat finomítja, mely könnyed ízhatást eredményez. Hosszan kitartó lecsengésében a gyümölcsösségnek jut a főszerep.
|
Ezekhez ajánljuk: | Igazán különleges zamatú és aromájú gyümölcsbor, így fogyasztását önmagában javasoljuk. A bort továbbá vadhúsból készült fogások, valamint raguk mellé bátran tudjuk ajánlani.
|
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2022. 06. 30.
Érdekes íze van. Édes, de mégis savanykásnak
Is tűnik. Különleges finom bor.
Is tűnik. Különleges finom bor.
|
2019. 04. 05.