TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Mokos Pincészetnél álmodtak egy nagyot és kiváló gyümölcsboraikat különleges téli köntösbe öltöztették. Az egyik ilyen fenséges gyümölcsboruk a fűszeres, fahéjas szilvabor. A Mokos Prémium Fahéjas Szilvaborhoz a Panyolai gyümölcsösökben tökéletesre érő, kézzel szüretelt szilvaszemeket használnak fel, melyeket a szüretelést követően azonnal feldolgoznak. A feldolgozás után megkezdődik a borászati eljárás, mely során a zamatos szilvából fenséges gyümölcsbor lesz. Az így nyert aromagazdag bort fahordóba töltik, melybe fahéj rudakat tesznek és így érlelik tökéletesség. A végeredmény egy minden tekintetben kiváló, fűszeres, melengető gazdag zamatú gyümölcsbor. A Mokos Prémium Fahéjas Szilva bort csak javasolni tudjuk.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Régió: | Palkonya |
Borvidék: | Villányi borvidék |
Pincészet: | Mokos Pincészet |
Gyümölcs: | Szilva |
Jelleg: | Édes |
Érlelés módja: | Barrique hordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Limitált kiadás: | Különleges kiadás |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 7-10°C |
Illat: | A szilva jellegzetes gyümölcsössége és marcipános jegyzetei tökéletes egyveleget alkotnak a fahéj jellegzetes melengető aromájával. A megkapó gyümölcsös aromák és fűszeres jegyzetek egyedülálló karaktert kölcsönöznek a Mokos Prémium Fahéjas Szilvabornak.
|
Íz és lecsengés: | Ízeiben kimondottan gazdag gyümölcsborról beszélünk. Az egész szájat kitöltő zamatában először a szilva gyümölcsössége mutatkozik meg, melyet szorosan követ a fahéj melengető fűszeressége. A kibontakozó ízvilágot egy csekély kesernyés, marcipános magkarakter követi. Lecsengésében a fűszeres, tölgyes ízek kerülnek előtérbe, melyek tökéletes harmóniában egyesülnek.
|
Ezekhez ajánljuk: | Önmagában fogyasztva is csodás, de aszalt szilvával készült ételekhez, valamint krémes desszertekhez is tökéletes választás.
|
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2019. 12. 25.
Feleségemnek rendeltem. Nagyon ízlett neki. Valószínűleg visszatérő vásárlók leszünk.
|
2018. 06. 07.
Páromnak vettem ajándékba, nagyon ízlett neki. Aki szereti az édes bort csak ajánlani tudja.
|
2017. 01. 11.