TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Martell XO egy igazán kiváló elegáns ízvilágú és pompás aromájú konyakkülönlegesség, mely minden alkalmra remek választás. A Martell egyik prémium kategóriás cognac-ja. A küllemre csodálatos sötét borostyános jellege varázslatos aromákat hordoz magában, melyben a szárított, aszalt gyümölcsök egyedülállósága bontakozik ki. Zamatában a komplexebb gyümölcsös édesebb jegyzetek kerülnek eelőtérbe, melyet enyhe méhviaszos jegyzet gazdagít. a háttérben kifinomult hangás, fás jegyzet is megmutatkozik. Ízében fokozatosan törnek elő a fűszeres és virágos zamatok, melyeket hosszas lecsengés követ.
Származási hely:
i
|
Franciaország |
Régió: | Cognac >>> Blend |
Földrajzi eredetvédettség: | Cognac |
Lepárló/ Gyártó: | Martell Cognac |
Palackozó: | Martell Cognac (Pernod Ricard) |
Alapanyag: | Szőlő |
Érlelési idő: | 40 év |
Érlelési kategória: | X.O. |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 18-20°C |
Illat: | Illatában a fűszeres, gyümölcsös és fás jegyzetek tökéletes harmóniája mutatkozik meg. Először az aszalt gyümölcsös jegyzetek kerülnek előtérbe, melyek közül a fügés, pirosbogyós gyümölcsök a dominánsak. Később fűszeressége mutatkozik meg, melyben csekély bors és korriander a meghatározó. Egyedi illatát méhviaszos, szantálfás aromái tovább gazdagítják, mely rendkívül komplex egyveleggel párosul. |
Íz és lecsengés: | Páratlan zamatában az aszalt gyümölcsök egyedülállósága nyer teret. Rendkívül telt, fügés zamatát karakteres diós olajosság gazdagítja, mely tökéletes testet kölcsönöz a konyaknak. Mélyebb rétegeiből csípősebb fűszeressége és élénk zamat is előbújik, melyben telt hangás, fás jegyzetek is megmutatkoznak. Lecsenése rendkívül hosszan elnyúló selymes érzetet nyújt. |
Szín: | Mahagóni és borostyán keveréke. |
Ezekhez ajánljuk: | Magában fogyasztva, vagy jégre töltve is kiváló. |
Egyéb érdekesség: | A cognac-hoz Grande Champagne-ból és Borderies-ről származó 40-45 évig érlelt Eaux-de-vie-t használnak fel. |
Nemzetközi elismerések, díjak: | 2013 IWSC Ezüstérem |
Weboldal: |