Macallan whisky
Alexander Reid imádta a skót természet szépségét és nyugalmát, ezért épített legendás lepárlót a Spey folyó melletti fennsíkon. A Skócia északkeleti részén lévő szeszfőzdét 485 holdas földbirtok veszi körül, a középpontjában az Easter Elchies Házzal.
A Macallan Distillery-t 1824-ben alapították, és ezzel a Macallan a negyedik engedéllyel rendelkező lepárló a skót whisky történetében. Azóta a Macallan óriási sikerszériát villantott, és egyike lett a világ leghíresebb single maltját készítő vállalatoknak. A Macallan whiskey sikerében kardinális szerepet játszanak a skót természet minőségi nyersanyagai, illetve az érlelés során használt amerikai és spanyol hordók is.
A Macallan gazdag örökséget mondhat a magáénak, amiből az alapítónak sikerült a lehető legtöbbet kihoznia. Reid árpatermelő farmer volt, egyúttal tanárként dolgozott, mégis whiskykészítőként ért a csúcsra. A Macallan Distillery-t körülvevő terület eredeti elnevezése Maghellan volt. A „magh” kifejezés ősi gael nyelven termékeny talajt jelentett, az „ellan” szó pedig Szent Fillian szerzetes nevéből származik. A vallásos férfiú a templom zárt közösségének tagja volt, amely 1400-ig a Macallan birtok területén működött. A helyi farmerek már évszázadok óta whiskyt készítettek a Speyside-régióban lévő birtokaikon. Rendszerint a csendesebb téli napokon álltak neki a whisky művészetének, amikor a nagy hideg miatt „téli szünetet” tartottak a mezőgazdasági termelésben, ehhez a feleslegként felhalmozódó árpa jelentett kiváló kiindulópontot.