Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

különleges italok olcsón

2024. 09. 25. 00:00:00

Nem tudjuk pontosan, mióta fogyaszt az emberiség aranyló színű mézet. Az viszont bizonyos, hogy a 7000-ből származó barlangfestmények a méhészet legkorábbi feljegyzéseiről tanúskodnak, míg a mézelő méhek kövületei nagyjából 150 millió évre nyúlnak vissza.

A mézet gyűjtő méh lett Artemisz görög istennő illetve a szerelemisten Ámor szimbóluma, és Napóleon köntösére is méheket hímeztek.

Varázslatos tulajdonsága, egzotikus zamata és sokoldalúsága miatt a méz beírta magát történelembe, és egyre nagyobb hatással van a prémium italok ízesítésére. Lássuk, milyen párlatokat dobnak fel mézes zamatokkal, és melyek a méz egészséget támogató tulajdonságai.

2024. 09. 18. 00:00:00

Az olaszok számtalan értéket adtak a világnak! A pizza, a Ferrari, és az „isteni” Franceso Totti mellett ilyen a vermut, amelyben ott pezseg a csizma alakú ország lakóinak felszabadult vidámsága, egy kis bor és hatalmas mennyiségű üröm, ezek jelentik a vermut aromatikus szívcsakráját.

Mert a vermut maga az olasz életöröm – és még több üröm!

Napjainkban valóságos reneszánszát éli ez a szenvedélyes, fűszeres és gyógynövényes nedű, így ideje megismerkednünk a történetével és a műfaj legfinomabb italaival, amelyek elérhetőek az iDrinks üzleteiben.

2024. 09. 12. 00:00:00

Mindig vágyunk – már-már sóvárgunk – a meghökkentő újdonságokra, legyen szó az emberi élet bármely területéről.

Az emberi természet valamiért így van kondicionálva, és a tézis az italok világában is élénken érvényesül! Léteznek azonban olyan különleges párlatok, amelyek nemcsak finomak, hanem érdekes meglepetést is tartogathatnak egy izgalmas bulin, és alaposan felpörgetik a hangulatot!

Ilyen a kukacot is tartalmazó mezcalpárlat, a kannabiszos teát tartalmazó likőr, a hipnotikus neonkék színben érkező nedű. Nem beszélve a mákból és pálinkából megálmodott finomságról, az uborkás ginről vagy az az afrikai elefántfa gyümölcséből készített krémes likőrről. 

Most jöjjön 8 ital, amelyek mindegyikében van egy nem mindennapi csavar!

2024. 08. 07. 00:00:00

Az International Wine and Spirits Record Drink Market Analysis szerint a tequila és a mezcal iránt exponenciálisan megnőtt a kereslet az utóbbi években. És ezzel egyenes arányban nőtt a minőségi italfogyasztók és a márkatulajdonosok érdeklődése az alternatív agávé alapú szeszes italok iránt.

Vagyis olyan ősi párlatok iránt, amelyeket tequilához és a mezcalhoz nagyon hasonló tradicionális eljárásokkal készítettek. Az említett italokat olyan regoionális neveken hívják Mexikóban, mint bacanora, raicilla és sotol – általában destilado de agavekén címkézik őket – jegyzi meg A Field Guide to Tequila című könyv szerzője, a témában szakértő Clayton J. Szczech.

2024. 06. 06. 00:00:00

A Bruxo lényege és esszenciája a mezcal varázslata. A kapcsolat a mexikói földdel. Ez készítői szerint egy szent kapcsolat, a legenda és a misztikum tisztelete. Ennek vált részesévé a Bruxo zamata.

A Bruxo nagy tisztelettel fordul a hegyekben élő mesterek felé, akik képesek bármilyen mezcal-pillanatot örökkévaló élménnyé avatni. A Bruxo egy igazi aromatikus szerelemeslevél az igazi életelixírek előtt, amelyek különlegessé teszik Mexikó zamatkultúráját.

A Bruxo mezcal készítői álmukban sem gondolták volna, hogy az Oxaca Sierra örökre megváltoztatja az életüket. Mert ez egy olyan utazás volt az aromák szupersztrádáján, amitől mindent újraértelmeztek. A Bruxo finomhangolásakor azt a nemes célt tűzték ki maguk elé, hogy a mezcal ízének megőrzését tekintik elsődleges feladatnak, és megosztják édesen csodás agávézamatát a világgal.

Mielőtt belevágnánk a Bruxo titkaiba, lássuk, mi a mezcal!

2023. 12. 11. 00:00:00

A szilveszteri bulin a pezsgőkoccintás már túlságosan kényelmes megoldásnak tűnik, ideje előrukkolni valamilyen formabontó csavarral az italválasztásban, ami alaposan elkápráztatja a vendégeket! Mert mennyivel másabb az év utolsó napja, ha bevetünk egy sivatagi sotolt, egy etióp kávélikőrt, az unikornisok könnyéből desztillált málnás ginlikőrt…Vagy a középkori misztikus füvesemberek örökségét továbbvivő Mandragola likőrt!

Ünnepeljük az új évet a pezsgő mellett egy nem mindennapi itallal. Köszöntsük korban sosem ízlelt zamatokkal az új évet!

2023. 03. 22. 00:00:00

Az italok világa extrém módon bővelkedik mesékben, mítoszokban és legendákban. Visszanyúlnak a régmúltba, és megmutatják, hogy már a hajdanidőkben, az italok születésének gyermekkorában a párlatok szorosan kapcsolódtak a rituálék rejtelmes világához. A pogányok Dionüszosznak szentelve áldoztak az aratás sikeréért, míg a tibeti buddhisták koponyából faragott csészéből ittak a haragos istenek megbékítéséért.

2019. 07. 16. 00:00:00

Már az ősi olmék civilizáció tagjai is szeszt akartak főzni az agávéből! Az aztékok erjesztettek először alkoholt a tequila alapjául szolgáló növényből, és az agavéhoz kapcsolódó isteneket imádtak. Aztán jött a spanyol invázió, és az első nagy agáve desztilláció, mely során a hódítók meszkált készítettek. Később beindult a tequila kereskedelmi desztillálása, és a mexikóiak felismerték, hogy a kék agáve a legjobb alap a tökéletes tequilához! Most az is kiderül, melyek a tequila legnépszerűbb változatai, és hogyan készül isteni tequila az édes agávénövényből!

2019. 02. 07. 09:38:00

A különleges italok nem hiányozhatnak az extra eseményekről, de általuk a szürke, abszolút nem extrém hétköznapok is egyedivé varázsolhatóak. Mit szólna egy több, mint húsz évig érlelt, hagyományos jellemvonásokat egységessé kovácsoló whiskeyhez?