TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A whiskykészítésnek vannak törvényszerűségei.
Minél több időt tölt az élet vize az érlelőhordóban, annál kiforrottabb, kifinomultabb párlattal lesz dolgunk. Ennek a minőségi követelménynek igencsak eleget tesz a Kujira Ryukyu 20 Years Whisky! Hihetetlenül hosszú ideig, mintegy két évtizedig hűsöl a korábban Bourbon whiskyt tartalmazó hordóban, és a minőség területén sem kell szégyenkeznie ennek a pompás aromákban úszó japán whiskynek. A cédrus a vanília aromája játssza a főszerepet ebben a nemes japán tételben, emellett a vajas ízek is különlegességet kölcsönöznek a szamurájok országában desztillált whiskynek.
Származási hely:
i
|
Japán |
Ital típus: | Grain Whisky |
Lepárló/ Gyártó: | Shinzato Shuzo |
Palackozó: | Shinzato Shuzo |
Alapanyag: | Gabona |
Érlelési idő: | 20 év |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Ex-Sherry hordó |
Használt hordók: | Bourbon hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Fogyasztását elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk. |
Illat: | Illatában a hordós érlelésből származó pirított gabonás zamatok a legvehemensebbek, de érezhetjük a vajas árnyalatokat is. A gyógynövények, az aszalt szilva és a menta illata is felvillan az orrunkban. |
Íz és lecsengés: | Ízében megmártózhatunk a sós karamell kontrasztos finomságában, miközben az ital tésztára emlékeztető rétegei is egyre hangsúlyosabbá válnak az aromakarakterben. A mézes zab még ropogósabbá és fenségesebbé teszi az élményünket. A japán bors és a sütőfűszerek jelenléte a végletekig kiaknázza az ízekben szunnyadó zamatkincset, valóságos élmény az érzékszerveinknek.
Lecsengésében a vajas és édes ízek teszik fejedelmi élménnyé a fergeteges finálét.
|
Szín: | Mély borostyán |
Ezekhez ajánljuk: | Elsősorban önmagában fogyasztva ajánljuk, vagy kiváló koktélok alapanyagaként. |
Weboldal: | www.tokinosakagura.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!