TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Régi hagyományokkal rendelkező Görög fehérbor. Készítésénél a hagyományos módon termesztett szőlő mustjához aleppói fenyő gyantájának (görögül recini) darabjait adják, legfeljebb hektoliterenként 1 kilogrammot, és az erjedési folyamat alatt az első fejtésig a borban hagyják. Csillogó sárga szín, finom gyümölcsös illat, mely ízében is megtalálható. Mellette mézes, viaszos jegyekkel és diszkrét de hosszú lecsengéssel.
Származási hely:
i
|
Görögország |
Külföldi borvidék: | Görögország >>> Patras |
Pincészet: | Kourtaki Pincészet |
Szín: | Fehér |
Jelleg: | Száraz |
Vélemények
Írja meg véleményét!
Igazolt vásárlás
|
2021. 09. 29.
Továbbra is nagyon kedveljük ezt a fajta száraz fehérbort, kevés gyanta aromával fűszerezve. Örülök, hogy a cég portfóliójában megtaláltam!
|
2021. 07. 15.
Nagyon kedveljük ezt a fajta fehérbort.
|
2019. 09. 15.
A retsina megosztja a borkedvelőket: van, akit elriaszt a gyantázott íze, s van, aki elsőre beleszeret. Én a második csoportba tartozom. Jól behűtve kifejezetten beszélgetésekhez és könnyű, fehér húsokhoz ajánlom, különösen bárányhoz, halhoz és szűz olívaolajjal jól meglocsolt salátákhoz.