Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Kinmen Kaoliang - Egy palack Kína

Kinmen Kaoliang - Egy palack Kína

A kaoliang ivásának valóságos kultusza van Kínában, Koreában és Tajvanban. A cirokból készült lendületes likőr kristálytiszta zamatokkal édesgeti magához a prémium párlatok szerelmeseit, aromahullámai pedig elvisznek minket a szépséges keleti országokba.

Sokan szeretik az egzotikus italokat, a kaoliangról pedig többeknek egyből Tajvan jut róla az eszébe. És Kinmen szigetének hatalmas kőoroszlánjai, melyek a kaolingos palackokon is rendre felbukkannak. A kinmeni népek ősi mítosza szerint ezek a diadalmas oroszlánok óvják őket a kezdet kezdete óta a gonosz szellemektől és a félelmetes szélviharoktól. Mi több, még a kinmeniek kívánságait is teljesítik, amit a helyiek azzal hálálnak meg, hogy piros köpenyt tesznek a segítőkész varázsállatokra.

A gyönyörű védelmező oroszlánok a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor palackján is megjelennek, de szerencsére nem állják útját annak, hogy megkóstoljuk a legfinomabb párlatok egyikét!

Érdekességek a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor világából

A Kimnen Kaoliang Tajvan egyik legnépszerűbb kaoliang márkája. Az egzotikus Kinmen szigetén termelik, és gyártásának gyökerei egészen a kínai polgárháború idejéig vezetnek vissza. Ekkoriban ugyanis Hu Lien, a veszélyes kínai tábornok arra ösztönözte a kinmeni gazdákat, hogy termeljenek minél több cirokot egy ütős ital készítése céljából, mivel az alkohol Tajvanra történő importja túlságosan drágának bizonyult. A farmerek olyannyira belejöttek a ciroktermelésbe, hogy beindították a kaoliang szeszkészítés rakétáit, és a kaoliangtermelés azóta a Kinmen-szigeti gazdaság egyik húzóágazatává vált. A helyiek beleszerettek a cirokból készített magas alkoholtartalmú párlatba, és örök időkre beírta magát Kinmen kultúrájába.

Kinmen szigetein hatalmas kőoroszlán szobrok láthatóak, ezek a helyi vallási kultúra ősi szimbólumai. Nemcsak a gonosz szellemeket akadályozzák meg az ármánykodásban, hanem védik a Kinmen szigetet a tenger felől érkező szélviharok okozta károktól. A széloroszlánok jó szerencsét hoznak, és a Kinmenre érkezők hatalmas oszlop alakban találkozhatnak ezekkel a nemes kőállatokkal. Kinmen környékén több mint 100 kőoroszlán található, a helyi lakosok pedig piros köpennyel borítják be közülük azokat az állatokat, akiknek szeretnék megköszönni az általuk teljesített kívánságokat. És mi is úgy érezzük, mintha teljesültek volna az egzotikus tajvani likőrrel kapcsolatos legmerészebb kívánságaink is, ha megkóstoljuk a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquort!

Ezek a mesés oroszlánok jelennek meg a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor palackján is. A finom tajvani likőr ősi desztillációs technikákkal készítették, és speciális szilárd fermentációs eljárás gondoskodott az aromák különlegességéről. Ez a kaoliang tiszta, mint a forrásvíz, illatos, akár az orchideák, és ízléses, ahogyan a tajvani édes harmat. A remekbeszabott likőr az ázsiai konyha tökéletes kísérője, és a legfelkapottabb kaoliang márkák egyike.

A Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor palackján látható ragadozó afféle védőállatként jelenik meg Kinmen szigetén. Nemcsak itt rendelkezik pozitív szerepkörrel az egyébként veszélyes lény: sok afrikai és eurázsiai nép vallásában, folklórjában jelenik meg ez a szakrális állat, amely óvja az emberiséget a sötétségtől, a negatív destruktív erők rombolásától, ahogyan ez a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor esetben is történik. Az oroszlán a mitológiaszakértők szerint elsősorban a Napot, a láthat spirituális fényt szimbolizálja, de megtestesítheti a külső és belső ragyogást, vagy az égi és a földi tüzet is. Ez a tűz is manifesztálódik, ha megkóstoljuk az ízlelőbimbókat kellemesen „perzselő” kaoliang zamatát. De az oroszlán teszi kézzelfoghatóvá sok kultúrában a hatalmat, az uralmat, a királyságot, az igazságosságot, becsületességet is (utóbbi két értékre a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor esetében is van utalás).

Az is megesik, hogy az oroszlán hatalmas fizikai erőpontként értelmeződik, akit egy délceg, nemes hős elé tornyosul akadály gyanánt, és le kell győzni a fejlődés érdekében. Ilyen volt például a harciasan, heroikusan ábrázolt nemeai oroszlán, akit a görög hősnek, Héraklésznak kellett legyőznie a 12 munkája során. Hasonlóan komor szerepben bukkant fel az oroszlán Afrikában, ahol sok területen egyenesen tabubak számít az oroszlán, mert veszélybe sodorhatja azt, aki kiejtette a nevét. De nézzük inkább az oroszlánszimbolika pozitív oldalát, mert sok esetben ezek az állatok nem ragadozóként, hanem az embereket védő szellemlényekként manifesztálódnak.

Az oroszlán nemcsak a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor kapcsán rendelkezik mitikus erővel. Számos nép kultúrájában bukkannak fel oroszlánok, és többnyire az erő, a bátorság megtestesítőjeként öltenek testet. Az ókori egyiptomiak hite úgy vélte, az oroszlán irányítja a mezőgazdasági termelésüket aktívan befolyásoló Nílus évenkénti áradását. Egy pozitív természeti erőt testesített meg náluk az oroszlán, aki élénken segíti a túlélésüket, ahogyan az Kinmen szigetén élőkkel is történt (erre remek példa a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor-ön megjelenő oroszlán szimbóluma). Kínában még jobban hasonlít az oroszlán védőállat szerepköre a Kinmen Guardian Lion Kaoliang Liquor-ön látható állatokra: már-már a sárkányokkal egyenlő a népszerűségük az ország mitológiájában az oroszlánoknak, akik rendszerint az épületek bejáratát őrzik. A buddhizmusban az oroszlán alakja a Dharma, az egyetemes törvény védelmezője, aki a világ igazsága fölött őrködik a tekintélyes állat formájában.

És persze a régi világ alkimistái, az aranycsinálók sem feledkezek meg az oroszlánról. Náluk a vörös oroszlán a sulphur, vagyis az ősanyag megnyilvánulása, de a bölcsek kövére is ezzel szoktak utalni a titkos ősi tekercsekben.