Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Prémium italok blogja

Prémium Italok Blogja - iDrinks.hu
TOP TÉMÁK:

Az alkohol tartalmú italok világa érdekes világ. Arra, hogy ezek az italfajták mennyire szorosan kötődnek az emberi civilizációhoz, nem nagyon kell más bizonyíték, mint az, hogy a földön talán egyetlen olyan nemzet, népcsoport, vagy akár az őserdőben elszigetelten élő törzs sincs, ahol ne készítettek volna már a legrégebbi időkben is valamilyen erjesztett vagy főzött szeszesital-fajtát.
 
Mi, akik munkánk során naponta találkozunk a világ legkülönbözőbb pontjairól származó italfajtákkal és ezek gyártóival, számtalan érdekesnél érdekesebb, sokszor meglepő, néha kalandos, máskor kifejezetten lenyűgöző történetet ismertünk meg. Az italfajták születése, a létrejöttüket segítő történelmi események, a kitartó kalandorok, a bátor felfedezők, és néha bizony a szerencsés véletlenek, mind-mind szinte mesébe illően érdekes történeteket ihlettek.
 
Ezen a blogon ezeket a történeteket osszuk meg az érdeklődő olvasókkal. Bár csak italokról értekezünk, de a termelés és a gyártás titkain kívül a posztokban találunk történelmi, földrajzi, politikai vonatkozásokat is, hiszen, mint írtuk, ezek az italok olyannyira hozzátartoznak az emberiséghez, hogy a történetük gyakorlatilag a mi történetünk is...
2024. 02. 21. 00:00:00

A nyelv csak az érzékelési piramis csúcsa! Valójában roppant bonyolult idegrendszeri folyamatok eredményezi azt, hogy egy whisky vagy rum elnyeri a tetszésünket, és az illatolás majd a kóstolás során találunk benne valami ellenállhatatlan finomságot…

Régóta foglalkoztatja a tudósokat, hogyan működnek az érzékszerveink. A történet számunkra legérdekesebb része az, ami a nemes italok illatolását és kóstolását jellemzi. Milyen a négy alapízen túlmutató ötödik, az umami, és vajon mennyire speciális italt hozott létre a Johnnie Walker, szívcsakrájában az umamival?

Valójában tényleg az agyunkkal ízlelünk? És édes íz hogyan járul hozzá az aromák hosszabb távú rögzüléséhez a memóriában?

Ezekre az örvénylő kérdésekre keresünk választ új cikkünkben. Miközben az ízlelés nagy elméletei mellett bemutatunk néhány szemérmetlenül szenzációs italt, amelyek felkorbácsolják az érzékszerveket.

2024. 02. 15. 00:00:00

Minden nemzetnek megvan a saját konyhája, egyúttal a kedvenc nemzeti itala is, amit érdemes megismerni! Az autentikus ízek közé tartozik a mesés távoli kultúra, Japán szakéja. Már a régi időkben is békés mosollyal kortyolgattak a szamurájok, a szépséges gésák és a sötét szándékoktól hajtott nindzsák a Felkelő Nap Országában. Az angoloknál meg evidens, hogy mindent áthat a gin borókás zamata.

A francia italkultúrát el sem tudjuk képzelni a csúcsminőségű champagne-ok nélkül. Dom Pérignon leleményes nézetei nélkül nem lennének olyan finomak, mint manapság érezzük a nagy pezsgődurranások rituáléja után. Míg a norvégok az aquavitra esküsznek, hiszen megtestesíti az északi ízek színe-javát. A braziloknál meg egyenesen kihagyhatatlan a temperamentumos cachaca, a Caipirinha energikus motorja.

A törökök rakit, azaz „oroszlántejet” isznak, mert ebben a fehér és ízletes nedűben találták meg a bátor férfiaknak kijáró büszke nemzeti árnyalatokat.

Fedezzük fel a fenséges nemzeti italokat, amelyek elérhetőek az iDrinks üzleteiben!

2024. 02. 14. 00:00:00

Ahány nemzet, annyi jellegzetes ital!

A spanyolok forróvérű temperamentuma nyilvánul meg a sangria jellegzetes ízében és a cava borban, amelyet meghatározott szőlőfajták ízéből alakítja ki a maga komplex és fenséges karakterét.

A mexikói agávéról és „kistestvéréről”, a mezcalról meg egyenesen ódákat zengenek a helyi legendáriumok, így mindenképp érdemes megízlelni az édes agávémezők folyékony aranyát. A görögök az ánizs árnyalatainak feltárásával készítik a napsütéses tengerpartok kedvencét, a híres ouzót. Míg az olaszok amarettóval, proseccóval és grappával tették felejthetetlenné a csizma alakú ország italkultúráját.

Ismerjük meg a nagy nemzetek csodás párlatait és borait, amelyek az iDrinks üzleteiben is elérhetőek.

2024. 02. 12. 15:30:42
Mindig nagy dilemma, mivel lepjük meg a kedvesünket Valentin-nap alkalmával. Minjárt könnyebb a helyzet, ha kedvesünk szereti a minőségi italokat. Összegyűjtöttünk 12 párlatot, ami boldog mosolyt rajzol a párunk arcára február 14-én!
2024. 02. 08. 00:00:00

A csoki annyira kézenfekvő, egyértelmű édességnek látszik – pedig van egy csomó dolog, amit nem tudunk róla! II. Montezuma, a csokiért megszállottan rajongó aztékok egyik uralkodója napi több ezer kancsónyi fűszeres keserűcsoki italt (!) készíttetett magának és udvartartásának, mert neki sosem volt elég ebből a fenséges folyadékból…

Napóleon pedig még a legkeményebb hadjárataira is magával vitte a csokoládét, hogy ebből merítsen energiát az embert próbáló küzdelmekhez! A maják, az olmékok és aztékok idején a kakaóbabból készített csokoládé egy eredendően keserű ital volt, azonban mára egy édes és bársonyos „modern” csokiváltozat született belőle, hasonló szellemiségű mennyei csokilikőrökkel!

A csoki titkaival együtt ismerjünk meg 9 iDrinks-es italt és egy chilis csokoládét, amelyek teljesen új értelmet ad a popkult és méltán híres „sötét aranynak”.

2024. 02. 07. 09:15:53

Az optimizmus világnapja segít abban, hogy szemléletet váltsunk, és harcoljunk a céljainkért.

A pozitívan gondolkodók nap mint nap dolgoznak az önbizalmukon, hogy a kezükbe vegyék az irányítást, mert nincs olyan nehéz körülmény, ami legyőzhetné őket. Ahogy Hemingway írja: „Az ember nem arra született, hogy legyőzzék”.

A világnap apropóján segítünk abban, hogy optimista gondolkodásra hangoljuk magunkat, és közben pár legyőzhetetlenül optimista történettel bíró feeelgood italt is bemutatunk!

2024. 02. 07. 08:27:25

Napjainkban, a háborúk, járványok és más társadalmi feszültségek korában nem számít divatnak a derűlátás, az élet pozitív oldalának szemlélése, ám ideje véget vetni ennek! Ezt a nézetet fogalmazták meg azok, akik február első napját az optimizmus nemzeti ünnepévé tették.

A hangulatunk, a mindennapi boldogságunk múlhat azon, mennyire tudunk optimistán állni az élethez. Ezért összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amivel napi szinten is pozitívabban, optimistábban láthatjuk a minket körülvevő dolgokat. Most kiderül, mi jellemzi az optimista embereket, és hogyan játszott szerepet ez a szemlélet a nagy italkészítő mesterek életében, a pompás párlatok létrejöttében.

Közben bemutatunk néhány mosolyfakasztó italt, amelyek feelgood hangulatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy pozitívabban, ígéretesebb ragyogással tekinthessünk az életünkre – és a jövőre.

2024. 02. 07. 00:00:00

Tél lévén valósággal tombolnak a durva mínuszok, és ezzel az ember a réteges öltözködésen kívül nemigen tud mit kezdeni. Hacsak..Nem keresünk pár temperamentumos, lélekmelegítő italt – egyenesen Mexikóból! Fedezzük fel a tequila italtérképét, és a jeges napok enyhítése gyanánt élvezhetjük a tüzes és chilis italokat (akár alkoholmentes változatban is, agua frescaként)! A híres nemzeti kortyok elvisznek az édes agávé és a dallamos mariachi zene földjére, fejünkön egy sombreróval…

Mexikói egy óriási kaland, a szó kulináris értelmében is. A napsütéses kanyonok, sziklák, a csapatokban rohanó prérikutyák és a vadon pusztáin a szélben táncoló ördögszekér mellett itt olyan italokat találunk, hogy valósággal elkápráztatják az ízelőbimbókat. Mert egyszerre tüzesek, szenvedélyesek, és a maguk természetességével tárják fel a mexikói ízek ezerarcúságát! Itt minden az ősi időkben visszanyúló hagyományok tiszteletéről szól, és a vidám mexikói ünnepségekről.

Gasztronómia kalandunk során megismerhetjük a legnépszerűbb helyi italokat a Tequila fellegvárából, és az ízek odüsszeiájának minden zamatában ott szunnyad a legendás történelem.

Ott csörgedezik a pohárban a tequila, a mezcal, az agua fresca. A hazájában kultikus koktélnak számító Micheladával, a Margaritával együtt! Miközben az is kiderül, milyen mexikói italokat szerezhetünk be az iDrinks üzleteiben. Fedezzük fel együtt Mexikó lelkét! Salud.

2024. 02. 01. 14:30:46

Nálunk nincs riói karnevál, sem velencei karnevál, azonban a magyar farsangi bulik jelmezes vigadalma is megér egy misét! A szambaiskolák dögös táncosnői helyett nálunk ilyenkor démonarcú busók járják az utcákat, régen pedig elmaszkírozott hölgyek borotválták a férfiakat az asszonyfarsangon.

A dermesztő hideg idején vette kezdetét egykoron a télűző szertartások sokasága. És manapság, a 21. században ekkor szervezik a bulira várók a fergeteges farsangi partykat, ahol színes jelmezeket öltve, vidám hangulatban hangolódhatunk a tavaszra.

Most megismerhetünk néhány farsangi népszokást és érdekességet, amikkel a farsangi bulik információs szupersztrádáivá válhatunk. Pár frenetikus ital társaságában, amikkel teljesen megújíthatjuk a farsangi bárszekrényt, és elbűvölhetjük vendégeinket!

2024. 02. 01. 00:00:00

A Skót Alföld a Highlands után a második legnagyobb whiskygyártó régiónak számít, és  Highland vonalától némiképp délre található. Ez a képzeletbeli vonal átlósan fut Skócia két legismertebb folyójának, a nyugati Clyde és a keleti Tay torkolatai között.  A régió olyan skót nagyvárosokat foglal magába, mint Edinbugh és Glasgow városa, emellett a sűrűn lakott Central Belt is ide sorolható Valamint Ayrshire, a The Borders, Dumfries és Galloway. Az északi határvonala a Highland Line, a déli meg az angliai határ.

2024. 01. 31. 15:48:31
Készülj fel a Shanky's februárra, amelynek középpontjában álló párlat egy nem mindennapi ital! Egy édes ízekkel teli utazásra invitál, amelyben főszerepben a karamell és a vanília áll, az ír whiskey fantasztikus karaktereivel vegyülve. A két világ találkozása sohasem látott dimenziókat nyit meg, amelytől még maga Shanky is ámulatba esne. Gyere és csekkold, hogy milyen ajánlatokkal és kedvezményekkel várunk és még egy kis bolti játékot is hoztunk nektek! 
2024. 01. 31. 00:00:00

Islay a Hebridák ékköve, egy füstösségtől örvénylő whisky-Kánaán. Gigászi méretű sziget számtalan lepárlóval, amit akár a skót whisky-geekek Mekkájának is nevezhetnénk.

Skóciáról sokaknak egyből a füstös-tőzeges whisky ugrik be, és ebben bizony elévülhetetlen érdemei vannak az Islay whiskyrégiónak, a műfaj klasszikus képviselőjének. A Hebrida-szigetcsoportokhoz tartozó festői szépségű sziget bővelkedik homokos strandokban, dombokban, aranyos falvakban, tenger gyümölcseit kínáló éttermekben – és persze a sziget első számú kincseiben, a neves whiskylepárlókban.

Ez a régió kelti életre a whiskyszcéna izzó Szent Grálját, a szent tüzes és tőzeges maláta whiskyket, amelyek olykor túlságosan kemény ostromot indítanak a még kezdő, mondhatni „avatatlan” whiskyvándorok ízlelőbimbói ellen. Nyilván nem érdemes a lehető legerősebb Islay-füstös költeményekkel kezdeni, hanem ebben is meg lehet találni a fokozatosságot.

Islay szigetlakói rendszerint roppant barátságosak, ahogyan a lepárlók is, így sok whiskybarát vág bele egy komolyabb turnéba a szigeten, hogy megismerje Islay lepárlóit. Rövid írásunkban most arra teszünk kísérletet, hogy bemutassuk a legnagyobb ikonokat ezen a földön, és kóstolót kapjunk lenyűgöző párlataikból. Sláinte!

2024. 01. 25. 00:00:00

„Nézz mélyen a természetbe, és akkor mindent megértesz!” – írja Albert Einstein. Ugyanez a helyzet a fenséges italok zamatával, amelyek a természetes összetevők fenséges finomságából merítik esszenciájukat. Legyen szó a rejtelmes természet alkotta kristálykoponyákról, a mélytengeri csápos kraken szörnyről, a Fuji hegy hatásáról, vagy a mandragóragyökerek misztikus ízéről…A természet számos meglepetést tartogat az ízek szerelmeseinek, és ideje felfedeznünk a titkait!

Lássunk néhány különleges italt, amelyek a természetnek köszönhetik aromatikus fortissimójukat.

2024. 01. 25. 00:00:00

Nincs kristálygömbünk és a mágikus szuperképességeknek is híján vagyunk. Ezért nem tudunk 100%-os jóslatokat fogalmazni arról, milyen italok lesznek a legmenőbbek ebben az évben. Azonban a nagy iparági elemzők és szakértők alapján igyekszünk körvonalazni, milyen megatrendek érintik a 2024-es italfogyasztást!

Röviden és velősen bemutatjuk az előttünk álló legfontosabb italtrendeket, amik befolyásolják a bárok és éttermek italkínálatát, koktélválasztékát az előttünk álló esztendőben. Olyan kategóriákat is igyekszünk érinteni, amelyek Magyarországon még nem annyira népszerűek, mint világszerte, ilyen például a józan kíváncsiskodók területe.

2024. 01. 24. 00:00:00

Campbeltown városa egykor virágzó metropolisz volt, és a világ whisky fővárosának nevezték. Másrészt egy neves whiskytermelő régió volt a Kintyre-félszigeten Campbeltown Loch hatalmas tava mellett, ahol összesen 34 lepárló üzemelt. Eredetileg Kinlochkilkerrannak nevezték (ősi gael nyelven: a tó Ciaran temploma mellett). Azonban Campbellre módosították a város nevét, midőn Archibald Campbell, Argyle grófja 1667-ben megkapta ezt a helyet. Akkoriban ő volt a Campbell klán vezére, ám szerencsére a régi klánharcok azóta már a feledésbe merültek, és béke honol a skót földeken.

A whisky lüktető nagyvárosa idővel meggyengült a háborúk és a gazdasági válság által, így 2010-re már csak két lepárló, a Springbank és a Glen Scotia működött a területén. Még az önálló whiskyrégió státusza is veszélybe került…Azonban az Élet Vizének istenei kegyesek voltak Campbeltownhoz, és egy harmadik lepárló aktiválásával ismét feljövőben van a whisky egykori szívcsakrája.

Ismerjük meg ezt a történelmi időket idéző régiót, nemes párlataival együtt!

2024. 01. 18. 00:00:00

Pusztán értelmezés kérdése, hogy öt vagy hat whiskyrégióról beszélünk Skóciában. Egyre többen az utóbbi definíció felé hajlanak, és ide sorolják az Islands gyűjtőnéven kifejeződő régiót, azaz Skócia szigeteit és tengerközeli területeit. Az onnan érkező párlatok azonban hivatalosan a Highland régió tagjai. Ahol olyan remekbeszabott párlatok születnek, mint a Ledaig, a Talisker, az Arran, a Tobermory, a Jura és a Scapa.

Whiskyt készíteni azonban egy szigeten meglehetősen nehéz dolog, igazi kihívás! Ugyanis valamennyi hozzávalót és felszerelést tengeri úton kell odaszállítani, a hullámok viszontagságos ringatásától kísérve. A szigetek gyakran távolinak tűnnek a szárazföldről nézve, és onnan kell visszaszállítani a párlatokat a nagyközönségnek. Azonban mégis megéri, mert ezek az italok a tenger érintése által valami sallangmentes gyönyört, egyedi zamatot képviselnek, az élet vizét szeretők nagy örömére!

A tengerből kiemelkedő sziklás, erdős földdarabok lepárlóiban parádés párlatok látnak napvilágot a stillekben, a mesterek keze alatt. Mi pedig megkóstolhatjuk a szigetlakók single maltjait, a műfaj iskolapéldáit.

2024. 01. 17. 00:00:00

Speyside vidéke ad otthont Skócia talán leghíresebb popkult whiskyjeinek. A 6 régió közül Speyside az iparág szívverése és mágneses középpontja, hiszen Skócia több mint 140 lepárlója közül több mint 50 nevezi otthonának.

És persze Speysidenak is megvan a maga kellemesen kavargó zamata! A Speyside whisky lágy, gyengéd és gyümölcsös stílusáról ismert, bár itt sem lehet az egész régióban egységes vonalvezetésről beszélni az ízek tekintetében. Ez a kellemes áramlás teszi a Speyside-párlatokat széles körben népszerűvé!

Ismerjük meg a Spey-folyó völgyét, az itt csörgedező pompás nedűkkel együtt!

 

2024. 01. 11. 00:00:00

Varietas delectat. A változatosság gyönyörködtet– tartja a régi mondás, és ez különösen igaz a skótok whiskyrégiójára, Highlandre. Ez a vidék – régi nevén „az ősi gaelek helye”– kiemelkedik a többi közül változatos whiskytermésével az eltérő karakterek széles spektrumával. A könnyedebb hangvételű whiskyktől indulva a Skót-felvidéken eljuthatunk a sósabb tengerparti ízekig, rengeteg fenséges nedű hömpölyög a lepárlók stilljeiben.

A Highland régió, vagyis a Skót-felvidék az ország legnagyobb whiskytermelésével büszkélkedhet. A Highland egy sziklás terület, romantikus szépségű turistaparadicsom hatalmas kiterjedéssel, a hűvösebb tengerparttól a Cairngorm-hegységen át magas dombokig és tavakig. A zord körülményekkel azonban mit sem törődnek a mindenre elszánt whiskykészítők, akik olyan nagyszerű nedűket desztillálnak a hegyvidéken, mint a Deanston, a Dalwhinnie vagy a Glengoyne.

2024. 01. 10. 08:44:48

A Skót Alföld a Highlands után a második legnagyobb whiskygyártó régiónak számít, és  Highland vonalától némiképp délre található. Ez a képzeletbeli vonal átlósan fut Skócia két legismertebb folyójának, a nyugati Clyde és a keleti Tay torkolatai között.  A régió olyan skót nagyvárosokat foglal magába, mint Edinbugh és Glasgow városa, emellett a sűrűn lakott Central Belt is ide sorolható Valamint Ayrshire, a The Borders, Dumfries és Galloway. Az északi határvonala a Highland Line, a déli meg az angliai határ.

2024. 01. 10. 00:00:00

„A gin és a tonik több angol elméjét és életét mentette meg, mint a brit birodalom összes orvosa” – nyilatkozott erről a pompás együttállásról Sir Winston Churchill, minden idők egyik leggrandiózusabb politikusa, aki a gin toniknak is nagy rajongója volt.

A gin és a tonik kettőse azóta is elválaszthatatlan szimbiózisnak bizonyult. Tökéletesen passzol a kora nyári időjáráshoz, de gyakorlatilag bármilyen forróra vagy hidegre fordul a szeszélyes időjárás, egy gin tonik mindig képes feldobni az ember kedélyállapotát. Vannak, akiknek a tonik és víz kombinációja teljesen magától értetődőnek és pofonegyszerűnek tűnik, ám ennek is megvan a maga eredettörténete, és ez bőszen visszanyúlik az 1900-as ével előtti Indiába, a brit gyarmati időkben. Egészen addig, amikor a gin előfutára a gyötrelmes malária ellenszereként kavargott a pohárban, miközben a katonák meghódították Indiát.

2024. 01. 05. 10:32:44

A brandy készítés a középkori Európáig vezethető vissza, de pontos eredete néha nehezen nyomon követhető. Elkészítésének módszerei és elterjedtsége azonban számos európai országra kiterjed, így pontosan megállapítani, hogy hol született, néha kihívást jelenthet.

2024. 01. 03. 00:00:00

2023 végén Ridley Scott Napóleonról szóló filmje volt az egyik legnagyobb dobás a mozikban. A film sokat mesél a korzikai stratéga Joséphine császárnővel való kapcsolatáról, a számtalan hódító csatáról, ám kevés szó esik arról, mennyire szerette Napóleon a burgundi bort és a pezsgőket (különösen a Moët & Chandont). Ezt az űrt szeretnénk betölteni pár itallal, aminek stílusos zamata miatt ott lett volna a helye Napóleon asztalán!

Legyen szó burgundi hordóban érlelt whiskyről, a győzelem buborékjaival pezsgő Moët -Chandon champagne-okról, a Castarede Napoleon Armagnacról, vagy a Mandarine Napoleon likőrről!

2023. 12. 22. 14:52:56

Tombol a tél, messze még a tavasz, azonban van egy jó hírünk: létezik egy csodafegyver, ami forró hullámaival simán elrepít minket Jamaikába, Dominikába vagy Trinidadba! A nagy hidegben nincs jobb egy életerős, kellemesen kavargó rumnál! A rumnak nem rajongói, hanem csak szerelmesei vannak, akik saját bevallásuk szerint télen szeretik a legjobban kortyolgatni ezt a trópusi csodát, a cukornádmelasz palackba zárt költészetét.

Összegyűjtöttünk pár karibi kuriózumot, amelyek a zimankós téli időszakban is melegebb éghajlatra repítik az embert. És az is kiderül, miért számít kifejezetten egészségesnek télen rumot inni (ha ezt mértékletesen tesszük).

2023. 12. 18. 00:00:00

Koccintsunk idén valami egészen eredeti itallal, ami túlmutat a pezsgőn. Egy olyan különlegességgel, ami újraértelmezi a ginlikőr műfaját, visszanyúl a középkori gyógyító mágiához, vagy kávéval keveri a tequilát!

2023. 12. 15. 15:00:27

A konyak és a szivar társítása egy páratlan érzékszervi utazás, különleges kaland az úriembereknek és a mindkét műfajért rajongó hölgyeknek. Ez a kifinomultság és a kényeztetés birodalma.

Lássunk néhány ötletet, hogyan vágjunk neki a legjobb kapcsolódási pontok megtalálásának, és melyek azok a fenséges szivarok és konyakok, amiket érdemes együtt kipróbálni, mert felejthetetlen élményt nyújtanak. Mind a konyak, mind a szivar tekintélyes múltra tekintenek vissza a kézművesség és a hagyomány terén, átgondoltan kombinálva pedig egy nem mindennapi érzéki élményt teremtenek.

Akár igazi műértő az ember, akár kíváncsi rajongó a témában, a konyak és a szivar árnyalatainak megértése új magasságokba emeli mindkét oldal élvezetét.

Dőljön hátra, lazítson, és merüljön el a tökéletes harmóniák keresésében a francia konyak és a gomolygó füst finomságában!

2023. 12. 15. 13:00:02

Az italajándékozás művészete sokszínű és izgalmas lehetőségeket rejt magában. Az egyes alkalmakhoz passzoló ital kiválasztása izgalmas kihívás lehet.

2023. 12. 14. 15:51:42

Vannak olyan illatok és zamatok, amelyek elválaszthatatlanok az ünnepi hangulattól! Odakint szállingózik a hó, a szobában érezzük a frissen vágott fenyő illatát. Másrészt ott van az a cukros fűszeres édesség, a karácsony jellegzetes esszenciája, ami nélkül nem is tudjuk igazán élvezni az ünnepet, mert az évek során megszoktuk ezeket az ízeket. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy előkerüljenek a kellemes téli ízek, mint a sütőtökös fűszerek, a mézeskalács, a narancsos szegfűszeg, a vanília és a sós karamella, amelyek számos likőrben és más italban válnak központi aromaformálóvá.

Nézzük, milyen különleges italok helyezik a középpontba a karácsonyi ízeket. Mert ezek kortyolgatásával mindegy, milyen évszak van, minden napot karácsony zamatúvá varázsolhatunk!

2023. 12. 11. 00:00:00

A szilveszteri bulin a pezsgőkoccintás már túlságosan kényelmes megoldásnak tűnik, ideje előrukkolni valamilyen formabontó csavarral az italválasztásban, ami alaposan elkápráztatja a vendégeket! Mert mennyivel másabb az év utolsó napja, ha bevetünk egy sivatagi sotolt, egy etióp kávélikőrt, az unikornisok könnyéből desztillált málnás ginlikőrt…Vagy a középkori misztikus füvesemberek örökségét továbbvivő Mandragola likőrt!

Ünnepeljük az új évet a pezsgő mellett egy nem mindennapi itallal. Köszöntsük korban sosem ízlelt zamatokkal az új évet!

2023. 11. 30. 15:35:13

A rádióban felcsendül a Last Christmas, a szobát a karácsonyfa fényei szövik át, miközben a betölti a szegfűs-narancsos illat. 

Ezt a megszokott idilli hangulatot azzal tudja az ember új fénybe állítani, ha előrukkol egy meglepően vagány ajándékkal, ami felpörgeti a karácsonyt, és mosolyt rajzol a családtagok és barátok arcára. Egy ír whiskey likőrrel, amely ötletesen ötvözi a kellemes whiskey és a likőr sajátosságait, vagy egy ginnel, ami reagál a különleges kardamomos ízekre szomjazók igényeire. Szintén nagy dobás lehet a karácsonyfa alatt egy vörös ananászos ízzel újraálmodott füstös tequila, vagy a karácsonyi sütit, a fahéjat és a sötét csokit magába sűrítő whisky.

​Lássuk, milyen ütős ajándékokkal tudunk új lendületet adni a karácsonyestének!

2023. 11. 27. 10:44:28

Gyors léptekkel közeledik az év utolsó napja, amikor odakint pattog a tűzijáték, a nagy szilveszteri bulin pedig összekoccannak a pezsgős poharak. És itt jön a kardinális kérdés: milyen champagne kerüljön azokba a bizonyos poharakba?

Mindig óriási dilemma, hogyan válasszuk ki a tökéletes pezsgőt szilveszterre, ami a társaság valamennyi tagjával elnyeri a tetszését – legyen szó a legjobb barátainkról vagy a családtagjainkról. Igazi kihívás megtalálni a legjobb buboréktáncoltató nedűt az év utolsó napjára, mert a választék minden korábbinál széles, és szinte lehetetlen eltalálni mindenki ízlését, annyira egyéni témáról beszélünk.

Nehéz küldetés, mégsem lehetetlen, mert a csúcsminőségű pezsgők között ráakadhatunk a közel tökéletesre! Ebben segítünk most, és röviden bemutatjuk, miről ismerszik meg mapjainkban a nemes ízeket villantó pezsgő.