Termékek szűrése
Bátran kijelenthetjük, hogy a pálinka igazi hungarikum. Mára csak az az erjesztett, gyümölcsből készült párlat nevezhető pálinkának, mely Magyarországon termett gyümölcsből, 100% gyümölcstartalommal készül és alkoholfoka minimum 37,5%. A pálinka Magyarország méltán világhírű nemzeti itala. A legkiválóbb pálinkák alma, szilva, körte, kajszibarack, cseresznye, málna és szamóca felhasználásával készülnek, de számos más gyümölcsből készülnek ízletes pálinkák. A hagyományos alapanyagokon kívül egyre inkább teret nyernek a vadon termő gyümölcsökből készülő pálinkák, mint a bodza, kökény vagy vadmálna pálinka. A pálinkákat nem csak gyümölcstartalmuk alapján tudjuk megkülönböztetni, hanem előállítási eljárásuk alapján is, így beszélhetünk hagyományos, kisüsti, érlelt, ó és ágyas pálinkákról egyaránt. Számos lepárló készít pálinka alapú mézes párlatot, mely a köznyelvben mézes pálinkaként terjedt el. Hazánkban egyes földrajzi területek kiemelkedően alkalmasak bizonyos gyümölcsfajták termelésére, melyet adottságaik és akár a több száz éves hagyomány is elősegít. Ezekről az eredetvédett terültekről érezik a Szatmári szilvapálinka, a Gönczi barackpálinka, a Szabolcsi almapálinka, a Békési szilvapálinka, a Kecskeméti barackpálinka és az Újfehértói meggypálinka. A pálinkafogyasztásnak igen régi hagyományai vannak hazánkban is. Egy kupica pálinka kiváló megkoronázója lehet egy fenséges fogásnak, de remek társ lehet egy baráti beszélgetés közben is. Vásároljon magyar pálinkát és élvezze minden egyes csepp magyar pálinkában a napérlelte gyümölcsök fenséges zamatát. Még többet a pálinkáról >>
Cikkszám: P0971
Utolsó 1 db raktáron
6.990 Ft