Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Igazi ír férfi - A Proper Twelve története

Igazi ír férfi - A Proper Twelve története
1988. július 14.-én született, Dublin 12-es számú, Crumlin körzetében. Általános iskolás korában kedvelte meg a sportokat. Elsőként a foci volt a szerelme, de 12 éves korára elkezdték érdekelni a küzdősportok, majd ezután beíratták a Crumlin Box Club-ba.
Na, valahol ekkor kezdődött egy hihetetlen pályafutása egy ír ketrecharcosnak, akit Conor McGregornak hívnak. Az elmúlt 3 évben a világ legismertebb kevert stílusú harcművészévé nőtte ki magát. Egyúttal készített nekünk - whiskey kedvelőknek - egy újabb művet, amit immár el is fogyaszthatunk.
 
Sportsikereit hosszan lehetne sorolni, bár ebben a cikkben nem is inkább erről lenne szó. De nem mehetünk el amellett a sportteljesítmény mellett, melyet McGregor a Proper Twelve atyja letett az asztalra. Kiemelkedő teljesítményei közül külön kiemelnénk a 2015 decemberében vívott meccsét, 13 másodperc alatt - ütötte ki José Aldo-t. Vagy a 2012-es évet, amikor is mind pehely-, mind könnyűsúlyban is diadalmaskodni tudott az UFC bajnokságban.
 
Sportsikerein túl, jelen esetben, egy másik aspektus miatt került az ír harcoslegenda az érdeklődés látókörébe. Piacra dobta első ír whiskey-jét, mellyel nem csak  a ketrecharcos világ iránt érdeklődőket, hanem már a minőségi égetett szeszek kedvelőit is megérinti (persze bízunk benne, hogy a két csoport között bőven van átfedés).
 
Korábban írtunk már arról, hogy milyen különböző whisky, rum, vodka, limoncello és egyéb párlatok vannak, amik hírességek és élsportolók nevéhez köthetőek. Elgondolkodtunk, hogy vajon a minőség vagy a reklám, ami felfuttatta a piacon az adott terméket, de a mostani esetben a minőség és a marketing terén is hasonló magas teljesítménnyel találkozhatunk.
 
A Conor McGregor Proper Twelve Irish Whiskey elsőként nálunk volt kapható Magyarországon, és nagy népszerűségnek örvend.
 
A  whiskey neve onnan származik, hogy Conor egy igazi (angolul Proper) ír úriember, és Dublin 12-es számú körzetében született és nevelkedett.
 
Írország legrégebbi lepárlójában - a sokak fülében jól csengő Bushmillls whiskey lepárlóban - készülő blended ír whiskey több száz variánsból lett végül kiválasztva, mely gondos odafigyeléssel készítenek és palackoznak. A nagy múltú cég már bizonyított a fogyasztók számára minőségben és autentizmusban, de most talán egy lépcsőfokot feljebb léptek. A Proper Twelve előállítása során a legkiválóbb árpával dolgoznak, amely malátázás után, és a levegőn való kiszárítás követően malomkövek között válik finom apró szemcsékké. Cefrézés folyamán, amikor eléri a kívánt (Kb. 8%-os) alkoholfokot, rézüstökben párolják háromszor. Miután összegyűjtötték a „párlat lelkét”, kézzel válogatott tölgyfahordókban (használt bourbon hordók) érlelik évekig. Ezután veszi kezdetét a blending, vagy más néven  a keverés, amikor is hatalmas óvatossággal és odafigyeléssel gabonapárlatot kevernek a single malt whiskey-hez, hogy még gazdagabb karaktert adjanak az italnak és tovább mélyítsék ír whiskey jegyeit.
 
Egy sokat ígérő aroma után, egy remekbe szabott, testes és összetett ízkombináció tárul elénk a kóstolásakor. Illatában kellemes zöldalma, mandula, virágos összhatás és friss körte-kompót, ami könnyedén előbújik. Ízében selymesen lágy maláta és enyhe tölgyes füstösség türemkedik ki, de megjelenik a vanília, virágméz, és gyümölcsök armadája. Összhatásában nem erőszakos, de nem is behízelgő. Egy könnyen fogyasztható ír whiskey, amit bármikor, bárkinek szívesen ajánlunk. / Természetesen mértékkel! /
 
 A márka "One For All" kezdeményezése részeként minden egyes eladott Conor McGregor’s - Proper No. Twelve Whiskey vételárából 5 dollárt adományoznak a helyi közösségi szervezeteknek.