Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Historia Hungarian Dry Gin

Morafcsik Péter, a Bols Mixer Akadémia vezetője a Somló-hegy lepárlóban alkotta meg Historia Hungarian Dry Gint. Péter fáradhatatlan munkájának eredményeként jött létre a Historia Hungarian Dry Gin és a Historia Pink Gin, központban a borókával és a citrusossággal. Elég egy nagyot kortyolni belőle, és máris élvezhetjük benne Budapest minden energiáját és az eleganciáját! A Historia Gin a Lánchíd első hídmesteréből nyert inspirációt, aki az építménybe vájt lakásban élt. A régi legendák úgy tartják, hogy a kaotikus viharok és a fagy sem tudta visszatartani a szélsőséges körülmények közötti otthonának elhagyásáról, mert mindig készenlétben volt, hogy a legkisebb felmerülő hibát is kijavítsa. A megszállott mester állítólag egy saját készítésű ginnel tartotta magát melegen még a legzimankósabb, fogcsikorgató hidegben is. Legyen bármilyen idő, a hídmester jólesően kortyolgatta a nagyszerű saját nedűt, miközben a kanyargó Dunában és a városra nyíló panorámában gyönyörködött.

Ez a história ihlette Morafcsik Pétert a Historia Gin létrehozására. Ő nemcsak a hídmester receptjét akarta megtalálni, hanem palackba akarta zárni Budapestet. 

A História egy prémium minőségű ginvarázslat lágy és komplex illattal, jellegzetes borókás és citrusos aromákkal. A Históriát a dry ginekre jellemző borókás ízvilág határozza meg, kellemes korianderes áramlattal, íriszgyökérrel, a narancshéj mediterrán vérpezsdítő energiáival.

Érdekességek a Historia Hungarian Dry Gin világából

Minden ginnek megvan a maga históriája, és most abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy megkóstolhatjuk a Historia Hungarian Dry Gint!

Az eredeti gineket gyógyszernek tekintették a borókás italok őshazájában, és akkor mg jenever névre hallgatott, Hollandiában, bár ez még főként malátából készült, és cseréppalackban árulták. Akkoriban persze még nem voltak forgalomban olyan kiforrott alkotások, mint a Historia Hungarian Dry Gin és a História Pink Gin. A legtöbb régi forrás egyetért abban, hogy az első ginre emlékeztető italt 1600 körül Franz de le Boer készítette, bár akkoriban azt jenevernek nevezték.

A Historia Hungarian Dry atyja, Morafcsik Péter egy hamisítatlan különc, aki az élet valamennyi terén a saját útját járja, ahogyan ezt a Historia Dry Gin esetében láthatjuk. Péter megállja a helyét az üzleti életben, és állandó tanulással tartja update-en az ismereteit, fontos szerepet játszik az életében a rendszeres tanulás és fejlődés. A Historia Hungarian Dry Gin ötletgazdája hihetetlenül sok energiával rendelkezik, pozitívan szemléli a világot, és sosem vész el a részletekben, mindig a minőséget tartja szem előtt. Morafcsik Péter nem most kezdett kacérkodni a prémium minőségű italokkal: korábban volt már alelnöke a Magyar Bármixer Uniónak, alapított Mixer Akadémiát, üzletemberként pedig több vendéglátóipari vállalkozás tulajdonosa. Péter szenvedélyesen szereti a gineket, ezért 2021-ben egy ginbár nyitását tervezte, amely speak easy jellegű. A ginekhez való vonzalma abban keresendő, hogy közel 3 évtizede fogyaszt gin tonikot, így aztán nem is meglepő, hogy olyan nagyszerű italok létrehozását tűzte ki célul, mint a Historia Hungarin Dry Gin. Italaihoz magyar földön gyártják a ginfűszereket, amelyek manufakturális módszerekkel, kézzel készülnek, a kifejezetten erre létrehozott élelmiszergyártó üzemében. Itt sokszínű citrusokat, lime-ot, narancsot, grapefruitot, ananászt szeletelnek kézzel, és speciális dehidratáló gépekben szárítják minimum 18 órán keresztül. Morafcsik a legizgalmasabb ginfűszernek a liofizált málnát tekinti, mert amint megszívja magát itallal, csodás málna ízérzetet kelt a szájban, és hihetetlen hozzáadott értéket tud adni a gineknek.

Morafcsik kíváncsiságból kezdett Historia Hungarian Dry Gint készíteni. Kíváncsi volt arra, hogy csapatával milyen gint tudnak finomhangolni, a végeredmény pedig egy igazi London Dry gin lett, a magyar ízlésre tervezve. Péter szereti a ginek klasszikus vonalvezetését, a London Dry szemléletet. Elsősorban a szebbik nem számára készült a nőiesebb, gyümölcsösebb és színes Historia Pink Gin.

A magyar ginfanatikusok kivételesen szuper korszakot élnek. Egy valóságos aranykort, hiszen úgy tűnik egyre több magyar klasszis gin lát napvilágot, elég csak a ginvilág „Oscarjával” kitüntetett Opera Ginre vagy a Seven Hills Tokaji Gin három nagy nemzetközi aranyára gondolni. És már itt kopogtat a kapun az új trónkövetelő, a ragyogó kiszerelésű és csodás zamatvilággal bíró Búzavirág Gin! Igazi örömhír, hogy a borókából megálmodott italkölteménynek már nemcsak az angolszász világban teremtenek új trendet, hanem kis hazánk szakemberei is mernek gyökeresen új területre lépni, hogy korábban sosem látott és kóstolt ginekkel kápráztassák el az érdeklődőket. Olyan remekbeszabott italokkal, mint a Historia Hungarian Dry Gin és a Historia Pink Gin.

A ginreneszánsz tehát Magyarországon is hódít, és a piacra kerülő italok valóban csúcsminőséget képviselnek. A jelenlegi felhozatalt még jobban színesíti a Historia Hungarian Dry Gin.

Az elmúlt években alapvetően a kézműves ginek virágkorát éljük Magyarországon. 2018-ban felbukkant az Agárdi Gin, majd a boltok polcaira került a patinás Opera Gin, amelyet a Terminus No. 1. Dry Gin követett. És most megkóstolhatjuk a hazai ginek egyik friss üstökösét, a Historia Hungarian Dry Gin és a Historia Pink Gint Morafcsik műhelyéből.

Mindegy, hogy romantikus vacsorára készülünk vagy egy hangulatos baráti összejövetel vár ránk, az új hazai gin legendás pillanatokkal ajándékoz meg minket. Morafcsik Péter, a Historia Hungarian Dry Gin és a Historia Pink Gin megalkotója ott tartja a kezét a magyar ginvilág ütőerén, és kifejezetten a magyar ízlésre hangolva hozta létre a saját dry ginét, a London Dry nagy öröksége nyomdokain haladva. A Historia Hungarian Dry Gin egy olyan történet, ami arra vár, hogy elmeséljék, és mindenki a saját környezetében szője tovább a frenetikusan finom ital világát!

A Historia Hungarian Dry Gint a Somló-hegyen palackozzák, és valamennyi zamatában kibontakozik Budapest és a neves hídmester öröksége, akinek italából Morafcsik energiát és ötletet merített a saját itala elkészítéséhez. Nem véletlen, hogy Péter első ginjét a magyar főváros inspirálta: a kétmilliós metropolisz egyszerre képes megtestesíteni a hihetetlen bulikat, az adrenalintól pezsgő randikat és a történelmi históriákat. Ezt a sokszínűséget villantja fel a Historia Hungarian Dry Gin, mert a fővárosban mindennek és mindenkinek megvan a maga története. A gin nemcsak a magyar főváros előtt tiszteleg, a Historia Hungarian Dry Gin a palackba zárta Péter legkellemesebb budapesti emlékeit. Fővárosi lakosként Pétert már igen ifjú korában magához vonzotta a patinás Lánchíd építménye. Örömmel szemlélte a hatalmas kőoroszlánokat, amikről még most sem tudjuk pontosan, hogy van-e nyelvük vagy nincs.

A Historia Hungarian Dry Gin atyja évek hosszú során át fürkészte a Lánchíd titkait. Óriási felismerést jelentett számára, hogy a Lánchíd mestere maga is szenvedélyesen rajongott a kőoroszlánokért, kedvenc itala pedig egy saját készítésű gin volt. A nagy mester kedvenc időtöltése az volt, hogy a hídba vájt menedékotthonában ízlelgette ezt a frenetikus italt, ami a Historia Hungarian Dry Gin előfuráraként is értelmezhetünk. Morafcsik Péter mindenképp szeretett volna emléket állítani ennek a figurának, a Lánchídnak és Budapest historikus hátterének, így került a Historia Hungarian Dry Gin palackjára a két hatalmas oroszlán, a kultikus magyar híd. Maga a címke arany fényben fürdik és letisztult, a fővárosban történő históriákra utal.

A Historia Hungarian Dry Gin és a Historia Pink Gin kifinomult ízeket biztosít minden pillanatra. A Historia Hungarian Dry Gin 42%-os alkoholtartalommal kerül a boltok polcaira.

Tartalomhoz tartozó címkék: gin Gin And Tonic gin ár mindenmás