Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Hennessy Paradis Imperial Cognac [0,7L|40%]

Termék árukódja: R5164
Gyártó: Hennessy
Állapot: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 1.542.842,86 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A Hennessy Paradis Imperial Cognac egyike a konyakház ékköveinek. AZ ultra prémium tételek között találhatjuk még a Hennessy Paradis Extra kiadását, valamint a Hennessy Ricard palackozást, mely a ház legértékesebb tétele. A Fillioux család Master Blendereinek nyolc genrecióján átívelő profizmusa és szakértelme vezetett eme nemes tétel megalkotásához. A blendhez használt eaux-de-vie-k közül rendkívül komoly szűrést és válogatást követően átalagosan minden ezredik szüretből származók kerül a blendhez kiválasztásra. A kiválasztást rendkívül nehéz és szigorú folyamata után jó a konyak lelkének megalkotása, az érlelés folyamata, mely szintén a Master Blender felelőssége és feladata. A sok évtizedes szakértelem és tapasztalat mellett is rendkívüli kihívást jelent a legtökéletesebb érlelési mód és idő meghatározása.
A Hennessy Paradis Imperial Cognac végső blendje aranyló, mely világosabb az ilyen rendkívül idős tételekhez képest. Ennek oka, hogy az érleléshez jellemzően kevés tannint tartalmazó tölgyfahordót használnak a kifinomult ízek élérésének érdekében. Kóstolásakor nagyon izgalmas tétel, hisz jelentős érlelési idejének köszönhetően gazdag, komplex és lekerekített, azonban a megszokott testesebb, nehéz jegyek helyett játékos könnyedség jellemzi. Kóstolási jegyeit leginkább virágos jegyek, ropogós gyümölcsök és tavaszi fűszerek jellemzik. Kimagasló minőségű ultra prémium tétel, keveseknek adatik meg, hogy megkóstolhassák.
Származási hely:information_mark Franciaország
Régió: Cognac >>> Blend
Földrajzi eredetvédettség: Cognac
Lepárló/ Gyártó: Hennessy Cognac
Palackozó: Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH)
Alapanyag: Szőlő
Érlelési idő: 25 év
Érlelési kategória: Hors d'Age
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Francia tölgyfa hordó
Használt hordók: Limousin tölgyfa hordó
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C
Illat:
Illatának komplexitásához nem fér kétség. Felváltva mutatkoznak meg frissítően gyümölcsös aromái, melyet lágy virágossága kísér. Illatolásakor fel-fel sejlenek fűszeres, édesebb jegyei, melyeket ismételten a friss gyümölcsök aromái gazdagítanak.
Íz és lecsengés:
Ízében könnyed gyümölcsös zamatok, ropogós alma és körte mutatkoznak meg, melyeket vaníliás fűszeressége és virágos jegyei gazdagítanak. A szájban igazán komplex mégsem nehéz, viszont szétszálazhatatlanul összetett és komplex. Lecsengése rendkívül hosszú és intenzív.
Szín: Arany
Ezekhez ajánljuk:
Kizárólag magában fogyasztva, vagy jégre töltve ajánljuk.
Egyéb érdekesség:
A Hennessy konyakház egyedi megrendelésére készülő kristály dekanter Arik Levy tervezte.
Weboldal:

www.hennessy.com

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!