TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A minőségre mindig kényesen ügyelő François pezsgőgyárban, tradícióknak megfelelően, ma is a hagyományos champagne-i eljárással készül a pezsgő. A François fivérek életművének tisztelegve, a több mint 100 éve élő hagyományok alapján, gondosan válogatott alapborokból, palackban történő erjesztéssel és több éves érleléssel készül ez a pezsgő. Az érlelést követően a palackban lévő, már szükségtelen üledéket a pezsgőmester rázóállványon, szakavatott mozdulatokkal a dugóra rázzák, majd a palack nyakrészét -25 °C-os sóoldatba merítik. Az ekkor keletkező jégdugót a befagyott seprővel együtt kilövetik. Így a palackban csak a kristálytiszta, csillogó pezsgő marad.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Pincészet: | Törley Pezsgőpincészet |
Szín: | Fehér |
Jelleg: | Száraz |
Érlelés módja: | Méthode Traditionnelle |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 6-8°C |
Illat: | Illatában egyszerre érezhető a hosszú palackos érlelésből eredő finom, de diszkrét élesztős jegy illetve a zöldalmás és citrusos illatok is. |
Íz és lecsengés: | Szájban a buborékok krémesen pattogva olvadnak el, melyek betöltik a szájat. Élénk savtartalma és citrusos ízvilága egy fanyar, de nagyon élvezetes kortyban testesül meg. Letisztult ízek, csontszáraz korty, érlelten, de mégis robbanékonyan frissen. |
Ezekhez ajánljuk: | Remek aperitif, de könnyű szárnyasokhoz, fehér húsú ételek mellé is kiváló. |
Nemzetközi elismerések, díjak: | 2010 XXXV. Országos Borverseny Ezüstérem |
Vélemények
Írja meg véleményét!
Igazolt vásárlás
|
2022. 07. 22.
Kiváló minőség, karakteres íz; az ünnepek itala.
|
2020. 07. 22.