Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Finlandia

Finlandia vodkák

A Finlandia az éteri tisztaságú vodka szimbóluma. Ebből a nagyszerű italból minden korty egy valóságos időutazás, mert a Finlandia vodkát ízlelgetve visszautazunk a jégkorszakba. Ebből az ősi korszakból származik a Finlandia vodka vizét adó forrásvíz. A vodka karakterében legalább ennyire fontos a hat soros árpa (six-row barley), ugyanis ennek köszönhető az a ropogós, sajátos zamat, ami a Finlandia vodkák csalhatatlan ismertetőjele.

Egy apró finn faluban, az ország nyugati fekvő Koskenkorva in Ilmajoikiban működik a Finlandia lepárlója, amely multi-pressure eljárással működik, és a Finland’s Altia Corporation tulajdonában van. Itt alakul a hat soros árpa semleges szesszé. Az aranyló soumi árpa olyan mostoha körülmények között terem, ahol egyetlen más árpa sem maradna életben, és a hideg északon is szemtelenül dacol a kihívásokkal, vidáman érik az éjféli nap meleg simogatása alatt. A soumi árpának köszönhető a Finlandia vodka ropogós, könnyed íze.

Nem véletlenül emlegetik a Finlandia vodkák hihetetlen tisztaságát: a gyártó saját bevallása szerint rengeteg desztillációs lépés gondoskodik arról, hogy a árpapárlatot megtisztítsák minden lehetséges szennyeződéstől, például a metanoltól, a kelleténél olajosabb összetevőktől. A teljes folyamat meglehetősen időigényes, összesen 50 órát vesz igénybe. Aztán a párlatot a Helsinki közelében lévő Rajamani italgyárba szállítják, ahol az árpadesztillátumot összekeverik a Rajamaki-forrás tiszta jeges vizével. A Finlandia gyümölcsös változatait -például a Finlandia Mangó vodkát és a Finlandia Cranberry (Áfonyás) vodkát- ebben a fázisban ízesítik, majd palackozzák a remekbeszabott italokat. A selymes víz tisztaságához nincs szükség ozmóziskezelésre vagy mesterséges purifikációra, mert a páratlanul tiszta forrás vize a jégkorszak után visszahúzódó hátrahagyott gleccsermorénák forrásvizéből származik.

A Finlandia vodka népszerűségét jól illusztrálja, hogy összesen 135 országban forgalmazzák, és a vállalat egyre izgalmasabb ízekkel kápráztatja el a prémium vodkák rajongóit!

Rendezés:
Cikkszám: R0003
Rendelhető
4.950 Ft
Cikkszám: R0004
Jelenleg nem rendelhető!
6.550 Ft
Cikkszám: R2023
Rendelhető
680 Ft
Cikkszám: R1396
Rendelhető
3.850 Ft
Cikkszám: R0009
Rendelhető
5.290 Ft
Cikkszám: R0010
Rendelhető
6.990 Ft
Cikkszám: R0006
Rendelhető
6.990 Ft
Cikkszám: R4802
Rendelhető
5.290 Ft
Cikkszám: R4918
Rendelhető
7.990 Ft
Cikkszám: R0005
Rendelhető
5.290 Ft
Cikkszám: R0007
Rendelhető
5.290 Ft
Cikkszám: R0008
Rendelhető
6.990 Ft