Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Ezek lesznek 2019 legjobb ginjei

Ezek lesznek 2019 legjobb ginjei

A Gin Magazine nem tétlenkedik, és máris megnevezte a kategória legmenőbb italait. Egy erdei álom, a Dingle Original Gin lett a legjobb londoni száraz gin, az élvonalba robbant a svéd Hernő Juniper Cask, de vannak még meglepetések bőven: a legjobbak közé még egy elefántos gin is felkapaszkodott!

A Dingle Original Gin az erdei aromák szenvedélyéből született

Végre egy gin, amiben tényleg izzik a galagonya, és emellett még egy sereg erdei íz!

Az ír gin a Dingle-szeszfőzdéből származik. Zamatos és édes, ízében felfedezhető a nyári bogyós gyümölcsök ízvilága, amelyekhez friss fűszernövények aromája társul (például mentalevél és édeskömény).

Az Írországból érkező csúcspárlat a londoni száraz kategória legjobbja lett 2019-ben, és titkos recept alapján készül. Persze nem kell komor alkimista praktikákra gondolnunk. Annyi kiszivárgott a receptúrából, hogy fontos alkotóelem benne a berkenyebogyó a mocsári mirtusz, a hanga és a galagonya. A végeredmény egy különlegesen földes és virágos íz, amelynek kortyolása közben máris az ír erdők rengetegének közepén érezhetjük magunkat.

Csak gondoljunk bele, milyen lelkesen kortyolgatják az írek a Dingle Original Gint Szent Patrik Napján, de talán nem is kell különös alkalom arra, hogy egy ilyen páratlan párlatból lehajtsanak pár kupicával, mert a Dingle Original Gin lett a világ legjobb londoni száraz gin itala.

A boróka diadala: a Hernö Gin Juniper Cask egy igazi svédcsavar

Mi az a svédcsavar? Egy váratlan hirtelenséggel lezavart lövés a vízilabdában, amikor a topjátékosok egy laza pördüléssel és jó adag pimaszsággal bombáznak a hálóba, őrületbe kergetve a kikészült kapusokat.

Ugyanilyen váratlan meglepetés a svédek borókás meglepetése, a Hernö Juniper Cask, ami szemtelenül csodálatos ízekkel simogatja a nyelvünk ízlelőbimbóit. Az élvezhetőség érdekében a svédek egy hónapig borókafás hordóban pihentetik, innen tőr elő borókás gejzírként a fenyő, a narancs és az üde boróka merész találkozásából születő kuriózum, amely tömény, mégis bársonyos aromákkal bűvöli el az szájpadlásukat.

A boróka legalább olyan fontos szerepet játszik a ginek elkészítésében, mint a szavak egy költeményben. A Hernö egy agyafúrt kézműves szeszfőzde, amely a Juniper Cask Ginnel még szervesebbé és izgalmasabbá varázsolja a boróka és a gin kapcsolatát: az italt borókahordókban érlelik, ami egyedi ízt ad ennek a svéd csodának.

Mallorca királynője, a Gin Eva Mallorquina

Italunk egy egészen elképesztő kiindulóponttal indít: olajbogyóból készül! Méghozzá egy olyan olajbogyóból, amely kifejezetten csak Mallorca szigetén terem.

Fogják a bogyókat, pár hét alkoholba áztatás után desztillálják, majd borókával és korianderrel keverik őket. A Mallorquina illata olyan, mintha a mediterrán napsütés randevúzna az olajbogyóval, csodás ízére pedig alig találunk szavakat. Nincs kifogás, egy szenvedélyes gin-fétisisztának ezt tényleg meg kell kóstolni! Az eredmény egy élvezetesen zamatos tengerparti gin markáns borókás jegyekkel, ám a középpontban továbbra is az olívabogyó áll, ami minden mást ízt simán ledominál a Mallorquinában.

Sokak szerint ez a legtökéletesebb gin egy kellemes Martinihoz.

A Sacred Old Tom Gin megszentelt mámora

Mi történik egy 18. századi receptúra és a legmodernebb lepárlási technológia találkozásakor? A szakértők szerint egy olyan kötelezően ajánlott „must-taste” gin születik, egy édes szenteltvíz, amit főbenjáró vétek lenne kihagyni!

A Sacred Old Tom művészi tökélyre emeli a vákuumban desztillált édesgyökér és édes narancshéj kapcsolatát, mert ezen a különleges kombináción még a boróka édességével csavar is egyet. Íze könnyed, természetes és édes, diós jegyekkel. 

Elephant Gin: afrikai ginvarázslat, elefántokra desztillálva

Vajon mi köze egy ginnek az elefántokhoz? Esetünkben rengeteg, hiszen az Elephant Gin megvásárlásából származó bevételek 15%-át két elefántalapítványnak adományozzák (az orvvadászok elleni védelmet és a helyi afrikai közösségek oktatását támogatják).

A gin nemcsak gigászi méreteivel emlékeztet az elefántokra, hanem a színe is a jó öreg ormányost idézi. Az 57%-os alkoholtartalom magáért beszél: ereje egy elefánt rúgására emlékeztet (persze nem a Dumbóéra). Az Elephant Gin összetevői megidézik az afrikai ízvilágot: ott kavarog benne a majomkenyérfa, a Buchu-növény, az ördögkarom és az afrikai üröm aromája, mintha az őserdő egyik misztikus varázslója főzte volna.  És még vannak benne citrusfélék, mentol, fekete borsszemek és édes boróka is.

Az Elephant Gin olcsóbb, mint egy afrikai szafari, és könnyen lehet, hogy pár korty után az ember jobban is érzi magát tőle, mint a forró dzsungelben.

Egy mesés finomság: itt a Citadelle Gin

A francia receptúrából származó Citadelle globális receptje és megfontolt márkaépítése végre meghozta a gyümölcsét.

Az üveg címkéje egy sajátos utazás a mitikus múltat megidéző tündérmesék birodalmába, a kalandos környezetben megjelenő gyógynövények között pedig kirajzolódik a Citadelle páratlanul egyedülálló világa. Az eredmény egy mesés gin 19 különböző növényből, amelynek eredete történelmi alapokon nyugszik. A Citadelle eredeti receptúrája a Dunkirk szeszfőzdében alakult ki a 18. század végén. Akkoriban Dunkirk volt a legelső kikötő a Kelet-indiai Társaság felfedezőinek, akik Európába hozták a Távol-keleti gyógynövényeket és fűszereket.

A botanikus összetevők között megtaláljuk a marokkói koriandert, a mexikói narancshéjat és a kínai édesgyökeret. A komplex botanikai repertoárt a vonzó palack is megjeleníti. Illatában jellegzetesek a gyógynövényes jegyek, némi bogyós és borókás zamat érezhető. Italunk a szájpadlással érintkezve alapvetően tiszta, olykor azonban megnyilvánul benne a sós tengervíz, a citrus és a boróka. Lecsengése közepesen hosszú és csípős.

2019-ben muszáj lesz Citadelle-t bontani, hogy felfedezzük a mesés növények bársonyos aromáit. A Citadelle egy tiszta, markáns, szellős, aromás és virágos gin, ami nemcsak vizuális világával, hanem az ízével is elkápráztatja az ember. Kóstold meg a Citadelle varázslatos aromáit:

A rozs reneszánsza: a Kyrö Napue Gin

Rozs- ez az a majdnem mágikus hívószó, ami beférkőzik a megszállott ginrajongók agytekervényeibe, és örökre beleég azokba a bizonyos barázdákba. Az kétségtelen, hogy a Kyrö legénysége a rozs megszállottja, és a szeszfőzde rozs-alapú párlatai egyre vagányabb címkékkel varázsolják el a fanokat, amivel most bevasaltak egy világszintű elismerést.

A frenetikus rozspárlatot Finnországban készítik, a rozsgabona és a kifinomult gyógynövényi összetevők blendelésével. Egy grandiózus gint kapunk, amelynek illatában ott csiklandozza az orrunkat a mezők édes finomsága, a citrusos üdeség, a római kömény és végül, de nem utolsósorban a boróka! A Kyrö a szájpadlással érintkezve finom leveles és friss mentás ízekkel ajándékoz meg minket.

A krémes vanília zamata és az angyalgyökér mély és intenzív illatot adnak, a borsszemek pedig élénkítik a narancsvirág aromáit. A gin a szájpadlásunkkal játszva felfedi korábban rejtett virágos dimenzióit, a hangát, az ibolyát, a friss citrom ízárnyalati közül pedig felbukkan a marcipán, és még egy kis fahéj is. A Kyrö lecsengése rövid és gyengéd. 2019-ben érdemes lesz közelebbről is megismerkedni ezzel az érett, klasszikus stíluselemeket felvonultató ginnel!

 

Mi a kedvenc gined? Keresd régi és új kedvenceidet az iDrinks kínálatában!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: koktél gin mindenmás tipp