Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Dom Perignon Champagne (DD) [0,75L|2012]

Ár:
109.990 Ft (86.606 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: C0490
A termékért járó hűségpont: 0
Gyártó: Dom Perignon
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 146.653,33 Ft/liter
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-12-09

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A világ legismertebb francia pezsgője. A hagyományok és mindenekfelett a kiváló minőség szimbóluma lett. Az ínyencek a világ legelőkelőbb italának tartják. A pezsgő névadója Dom Pérignon szerzetes, akit a pezsgő atyjaként emlegetnek. A pezsgő feltalálásának színhelye Hautvilliers, egy festői kisváros Párizstól keletre. A XVII. században egy bencés apátság állott itt, amelynek egy szerzetes, Dom Perignon atya volt a pincemestere. Ő használt először parafát a borospalackok dugaszolásához. Hamarosan észrevette, hogy egy idő után a pincében tárolt borban buborékok keletkeztek, amit ő az égiek ajándékának tartott. Megszerette a borban lévő buborékokat és idővel arra is rájött, hogy némi cukor hozzáadásával állandósíthatók. Azóta azt a bort ismerjük Champagne-ként, amelynek második érése magában a palackban megy végbe és amelyet a kiváló - csakis Champagne vidékéről származó - szőlőfajták szakszerű házasítása, valamint a hosszú ideig tartó érlelési folyamat tesz igazán különlegessé.

Vintage 2012 - Tagadhatatlan, hogy az év, melyben a 2012-es évjárat született a Champagne régióban kihívást jelentett. 1996 óta nem volt ilyen alacsony a hőmérséklet, a téli fagyokat és a száraz nyarat pedig intenzív esőzések követték - két nap alatt két hónapnyi csapadéknak megfelelő mennyiségű eső esett. E nehézségek ellenére a szőlőnek magas volt az édessége, és kiváló állapotban érkezett a szőlőültetvényre. Mindazonáltal sikerült a legmagasabb kritériumoknak is megfelelőt szőlőt szüretelni, hogy kiváló tétel kerülhessen minden palackba. A kihívásoknak köszönhetően egy igen korlátozott palackszámban készülő tétel, így a champagne szerelmeseinek érdemes mielőbb lecsapniuk kedvenc palackozásukra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!