Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Corralejo

Corralejo

Élt egyszer egy hős nemes, Don Miguel Hidalgo. Szülőföldje egy újhullámos tequla megálmodására ösztönözte a Corralejo Distillery tagjait a mexikói Guanajuatóban. A Corralejo tequila haeciendájának minden szegletéből árad a történelem, az erre járó vándorokat pedig itt beavatják a tequila tudományába. Ez a kultúra és a tanulás fellegvára, a Corralejo tequilákban pedig kibontakozik Közép-Mexikó kulturális sokszínűsége, vibráló életstílusa és gasztronómiája.

A Corralejo készítése egészen 1755-ig nyúlik vissza. Ekkoriban a Corralejo Hacienda lett Mexikó első birtoka, amely kereskedelmi célokra szánt tequilát gyártott. A Corralejo tequila alapanyagát Guanajuato legkiválóbb minőségű agávémezőiről szerzik be. Az agévát agyagkemencében lassú tűzön főzik 27 órán keresztül, majd 12 órán át pihentetik, mielőtt a növényeket elvinnék a malomba.

A Corralejo zamatainak finomhangolása a kétszeres lepárlás eredménye. Az első continous stillben történik, a második viszont a Tomellosóból importált Alembic pot stillben történik, és ez a metódus teljesen megkülönbözteti a Corallejót az összes többi tequilafajtától. A 400 éves desztillációs Charentais pot still metódussal járatták a csúcsra a franciák a konyakkészítést, és a mexikóiak erre alapozva mesterien megőrzik a gyümölcs lédús zamatát. 

A Corralejo brand beégetett egy hamisítatlan mexikói párlatot a tequilatitánok agytekervényeibe, mi pedig egy valósi kincset kapunk az ősi érlelőhordókból, ha megízleljük ezt a mennyei finomságot.

Rendezés:
Cikkszám: R1123
Utolsó 1 db raktáron
12.890 Ft
Cikkszám: R1127
Raktáron
19.990 Ft