Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Clairin Sajous Rum [0,7L|56,4%]

Ár:
15.790 Ft (12.433 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: R4964
A termékért járó hűségpont: 79
Gyártó: Clairin
Állapot: Jelenleg nem rendelhető!
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 22.557,14 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
Menny.:

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A Clairin megmutatja nekünk, milyen egy igazi temperamentumos Haiti rum! A Clairin egy jellegzetes rumfajta Haitin, és erősen emlékeztet a fehér rumokra. A Clairin italokat különböző lepárlók készítik, azonban valamennyinek van egy közös vonása: mindegyikük éterien tiszta, kiegyensúlyozott aromakarakterű rumot jelent. Ezeket a rumokat gyomirtó és növényvédő szerek használata nélkül állítják elő. A szükséges cukornádat kézzel vágják le, és szamarakkal húzott kocsin szállítják a lepárlókba. A készítők többsége természetes erjesztést használ, és a Clairin rumok jelentős része 45-56%-os alkoholtartalommal készül.
Haiti ugyan nem nevezhető hatalmas térségnek, azonban elképesztő iramban terjednek a minőségi kézműves párlatokat készítő lepárlók, és egyre igényesebb italokkal örvendeztetik meg a rajongókat. A haiti rumok ellenállhatatlan vonzereje a tisztaságban rejlik: eredeti, azaz nem hibrid nádfajtákból készítik a rumot, az élesztő nélküli spontán erjesztés módszerét használják, illetve archaikusnak nevezett desztillációs metódust követnek. Mindebből egy izgalmas ital születik: elmondhatjuk, hogy a Haitiban készített rumok a kategória legtisztább párlatai közé tartoznak, ezért érdemes mielőbb megkóstolni Haiti legfinomabb rumját, a Clairin-t!
Michel Sajous ugyanazon a helyen, Port-au-Prince-től északra épített lepárlót, ahol a szülei 1960 óta éltek. A kis szeszfőzde egy 30 hektáros cukornádültetvény kellős közepén épült. Itt rengeteg nagyszerű cukornádfajtát termeszt. A cukornád termesztése Michel Sajou ültetvényén teljesen organikus. A cukornádból kapott cukornádléből készül a Clairin Sajous Rum. A Clairin fokozottan ügyel rá, hogy az ital előállítása közben ne sűrűsödjön be az alapanyag, hanem csak tiszta cukornádszirupból történjen a varázslat. Ugyanezt a metódust használja több mint 432 lepárló, ez a legnépszerűbb rumkészítési eljárás ezen a festői szépségű vidéken. A Sajou lepárló egyik különlegessége a finom Clairin Sajous Rum.
Származási hely:information_mark Haiti
Régió: Saint-Michel de l’Attalaye
Ital típus: Rhum Agricole
Lepárló/Gyártó: Chelo Distillery
Palackozó: Clairin Rum Distillery
Alapanyag: Cukornád lé
Évjárat: 2018
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Elsősorban szobahőmérsékleten, vagy jégre töltve ajánljuk a fogyasztását.
Illat:
Gazdag illata rendkívül jellegzetes fűszerekben és cukornádban bővelkedő, egyből játékosan csiklandozni kezdi az orrunkat, amint a rumospohár közeledni kezd felé. A fuvallatok között megjelennek a forróságtól nedves cukornádlevelek, az édesgyökér és a nyers cukornádlé is.
Íz és lecsengés:
Ízében lágyabb, mint azt szaglás alapján gondoltuk volna. Komplex és selymes karakterében benne örvénylik a fűszeres fahéj, a licsi, a narancs, a túlérett banán és a pépes alma sajátos zamata. Ezt követi a bársonyos édesgyökér aromahulláma dark csokival, végül a zöld gyógynövényekből is kapunk egy kis kóstolót. Hosszú lecsengése különösen tiszta. Az ital édes zöldalmával és zöld gyógynövényekkel kényezteti az ízlelőbimbóinkat, mogyoróval, szénával, ánizzsal és édes fahéjas fűszerrel ringat minket a Haiti rumok szenvedélyes ritmusára.
Szín: Kristálytiszta
Ezekhez ajánljuk:
Önmagában nyújt igazán kiváló élményt.
Weboldal: www.thespiritofhaiti.com

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kóstolja meg ezeket is!