Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Clairin Ansyen 22 Mois Casimir Rum Cask Finish [0,7L|51,8%]

Ár:
19.990 Ft (15.740 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: R4830
A termékért járó hűségpont: 100
Gyártó: Clairin
Állapot: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 28.557,14 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A Clairin megmutatja nekünk, milyen egy igazi temperamentumos Haiti rum! A Clairin egy jellegzetes rumfajta Haitin, és erősen emlékeztet a fehér rumokra. A Clairin italokat különböző lepárlók készítik, azonban valamennyinek van egy közös vonása: mindegyikük éterien tiszta, kiegyensúlyozott aromakarakterű rumot jelent. Ezeket a rumokat gyomirtó és növényvédő szerek használata nélkül állítják elő. A szükséges cukornádat kézzel vágják le, és szamarakkal húzott kocsin szállítják a lepárlókba. A készítők többsége természetes erjesztést használ, és a Clairin rumok jelentős része 45-56%-os alkoholtartalommal készül.
Haiti ugyan nem nevezhető hatalmas térségnek, azonban elképesztő iramban terjednek a minőségi kézműves párlatokat készítő lepárlók, és egyre igényesebb italokkal örvendeztetik meg a rajongókat. A haiti rumok ellenállhatatlan vonzereje a tisztaságban rejlik: eredeti, azaz nem hibrid nádfajtákból készítik a rumot, az élesztő nélküli spontán erjesztés módszerét használják, illetve archaikusnak nevezett desztillációs metódust követnek. Mindebből egy izgalmas ital születik: elmondhatjuk, hogy a Haitiban készített rumok a kategória legtisztább párlatai közé tartoznak, ezért érdemes mielőbb megkóstolni Haiti legfinomabb rumját, a Clairin-t!
A tündöklő aranyszínben pompázó Clairin Ansyen 22 Mois Casimir Rum Cask Finish egy bámulatosan finom blend, amely négy lepárló legnemesebb érlelt rumjaiból készült. 22 hónapos érlelés után kerül a prémium italboltok polcaira. Érezhetjük benne a Casimir, a Sajous, a Vaval és a La Rocher Clairin változatainak formabontó aromakeveredését. A végeredmény, vagyis a Clairin Ansyen 22 Mois Casimir Rum Cask Finish egy rendkívül kiegyensúlyozott aromakarakterrel rendelkező Haiti rum, az itt készített Clairin zamatok legjavát vonultatja fel. Ez a Clairin blend egyesíti a különböző alkotópárlatokban felbukkanó gyümölcsös, virágos, fűszeres és földes alaptónusokat. Ezenkívül érezhetően kiemeli a fás zamatokat, az aromák palettájának szélesebbre nyitásával teret ad a vaníliás, viaszos árnyalatok térnyerésének.
Származási hely:information_mark Haiti
Ital típus: Rhum Agricole
Lepárló/Gyártó: Douglas Casimir Distillery
Palackozó: Clairin Rum Distillery
Alapanyag: Cukornád
Érlelési kategória: Four Cask
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Amerikai tölgyfa hordó
Használt hordók: Ex-rumos, Ex-Sherry
Limitált kiadás: Limitált kiadás
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását, de egy pár csepp hidegvíz rengeteg réteget nyit ki benne.
Illat:
Első szaglásra egy komplex illattal ismerkedünk meg, erre a frissen vágott cukornád jegyzetei a jellemzőek. Mélyüljünk el alaposabban az ital fuvallataiban, és hírt ad magáról a lágy méhviasz és az erdei ízek illatát elhozó gomba is. Ezután a mélyebb rétegekből a dohány és a mangó finomságaira is felfigyelhetünk.
Íz és lecsengés:
Ízlelése során egzotikus gyümölcsöket érezhetünk a nyelvünkön, a banán és a mangó édesget minket magához. Az ízek összetettségében felsejlik az aromakaraktert kialakító növényi összetevők lágysága, illetve a csoki és a barack bársonyos kölcsönhatása, melyhez váratlanul társul a fenyőgyanta is. A lecsengésben a Haiti terroir jellegzetességét, az ital szénhidrogénes jellegét érezhetjük. Izgalmasan áramlik benne az aszalt mangó egzotikus, mámorító zamata, emellett a verbéna gyógynövényes hullámai is hosszan velünk maradnak.
Szín: Tündöklő arany
Ezekhez ajánljuk:
Önmagában nyújt igazán kiváló élményt.
Egyéb érdekesség:
A hordó azonosítója: #CA17MG-1. 22 hónapig érlelik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!