Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Mit ad a vermut a koktélokhoz?

A vermut megítélése nagyon érdekes és sokszínű. Van, aki imádja, van, aki sohasem kóstolta, akad, akit nem érdekel, megint más elfordul tőle. Pedig megéri rá odafigyelni, sőt, megéri megkóstolni, mert az élmény kétségtelenül magával ragadó. Az pedig, amit a jelenléte a koktélokban művel, igazán egyedülálló.

 

Hol lenne a martini, a vermut nélkül?

Igazság szerint sehol! Ahogy a Negroni koktél is teljesen elképzelhetetlen a nedű mélységet ígérő gyógynövényes karaktere nélkül. Nem meglepő fordulat ezek után, hogy változott a széljárás ezen a téren, és ez a sokáig nélkülözött szesz végül aperitifként bukkant fel.

De mi is ez valójában? A vermut alapvetően egy olyan ízesített bor, aminek a különlegességét a gyógynövények adják. Általában Franciaországból, illetve Olaszországból származik. A történelemből tudható róla, hogy gyomorbántalmakra alkalmazták sokáig, mint gyógyírt, tehát a legkevésbé sem, mint kortyolásra méltó italt. Aztán a históriás kötetek elmondása alapján következett az aperitif szakasz, végül pedig a koktél sikersztori.

Honnan jön ez a fűszerezés „dolog”? Kis érdekesség, hogy kezdetben, évszázadokkal ezelőtt a fűszerek hozzáadása nem a kulináris élmény kiterjesztéséről szólt, hanem a túlélésről. Pontosabban az adott ital alapanyag túléléséről, ami fűszerek nélkül fogyaszthatatlannak minősült, de ízesítéssel máris elment.

Melyek a vermut legfőbb típusai?

A száraz, ami legtöbbször fehér, és főleg Franciaországból érkezik, valamint az édes, ami legfőképpen vörös és Olaszországból származik. Viszont ezeken belül jócskán akadnak kóstolni való különlegességek, amik ténylegesen koccintásra méltóak.

Tartalomhoz tartozó címkék: vermut vermut vásárlás