Jó, ha akad legalább egy palack fehér rum otthon
Miért is annyira jó, ha meglapul valahol az italos szekrényben egy üveg fehér rum? Nos, sokan hanyagolják ezt a nedűt, valószínűleg azért, mert még nem ismerik a sokoldalúságát, és még nem kóstolták minden egyes ízét. Pedig megéri vele közelebbről is megismerkedni, és főleg azt felfedezni, hogy milyen sokszínűen felhasználható a mindennapokban.
A fehér rum nemcsak koccintásra való?
Bizony, hogy nem! Bár ki tagadhatná, hogy egy minőségi csepp belőle igenis határozottan jó ötlet, sőt, nem érdemes egy cseppnél megállni, azért minimum két cent kell belőle. De az tény, hogy ez az ital kicsit olyan, mint egy sok álarccal bíró színész. Számtalan formában jól szerepel. Például nagyon nagy kár lenne kispórolni az ételekből. Egyrészt ott van az alapvető felhasználási területe, amit mindenki pontosan jól ismer, azaz a desszertek ízesítése. Egy jó tiramisu vagy rumos golyó elképzelhetetlen nélküle, és tévedés ne essék, a rumaroma nem helyettesítheti. Másrészt azonban páclevek is készíthetőek a segítségével, sőt, bizonyos mártásokban, szószokban is megállja a helyét. Akik nagyon vagányak, leveseket is remekelhetnek a hozzájárulásával.
Aztán el ne felejtsük és ki ne hagyjuk a méltatásából, hogy kitűnő koktélalapanyag. Megannyi híres és kevésbé híres, ám roppantul ízletes italkülönlegesség alkotható a közbenjárásával, akár otthoni körülmények között is.
A fehér rum tisztán vagy koktélként fogyasztva nyújtja a legfelejthetetlenebb ízélményt?
Ízlés kérdése mindez, mi a kóstolást javasoljuk. Mindenképpen megéri tisztán megízlelni, hogy mi az, amit önmagában nyújthat, ami a karakterességét adja.