Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Íme, a különleges érdekességek fénykörében a vodka!

A vodka egy ismert, sőt, egy milliók által elismert nedű. Nehéz újdonságot írni róla, főleg, hogy ami az ízkaraktereket illeti, a legfontosabb tapasztalatszerzési forrás a kóstolás. Viszont akad a tarsolyunkban pár olyan információ, ami újdonságként hathat.

 

A vodka hasznosabb, mint azt sokan gondolnák

Néhány évvel ezelőtt elég nagy port kavart a hír, hogy a vodka képes a fagyálló hatását semlegesíteni. Egy cica mentése során derült ki mindez, aki fagyállót ivott. A mérgező anyag egyetlen ellenszere az etanol, amiben az oroszok nemzeti itala bővelkedik. Így látott napvilágot ez a fejlemény, ami első körben nem tűnik annyira hasznosnak, de bármikor előfordulhat, hogy jó, ha ez a tudás ott lapul a „farzsebben”.

Sokféle híresztelés terjedt egyébként a világhírű nedűről az utóbbi évtizedekben. Az egyik leghajmeresztőbb az a történelmileg bizonyítható tény, hogy a szovjet kormány a csernobili katasztrófában dolgozóknak azt tanácsolta, hogy igyanak meg naponta két óránként fél pohárnyi vodkát, ami majd segíti a pajzsmirigyben a sugárzástól felhalmozódott káros anyagokat semlegesíteni. Míg az utóbbi jó tanács valóban elhangzott, és vélhetően sokan meg is fogadták, addig az előbbi tapasztalat valószerűsége orvosi kutatásokkal is igazolt. A fagyálló és az etanol nem férnek meg egy csárdában egymással.

A gin és a vodka valóban testvérek?

Így igaz, ugyanis alapjáraton ugyanabból az anyagból készülnek. Viszont a gin esetében a későbbiekben, a fűszerezés során főszerephez jut a borókabogyó, illetve a szerecsendió, a keserű narancshéj, a fahéj vagy példának okáért a citrom. 

Tartalomhoz tartozó címkék: vodka vodka rendelés