Az asztalon mindig van helye a Calvados italnak
A kuriózumnak számító Calvados ital az egyik legjobb választás, hiszen a csapat férfi tagjai garantáltan meg akarják majd kóstolni ezt az igazán ütős francia almapárlatot. Még az sem kizárt, hogy a hölgyek is próbát tesznek vele és kérnek belőle egy kupicával vagy többel.
Bármilyen családi vagy baráti összejövetelről is legyen szó, a finom ételek mellől nem hiányozhatnak a minőségi italok sem. Ezt minden házigazda jól tudja. A szokásos, sokak által ismert alkoholok mellett, érdemes egy kis különlegességgel is szolgálni. Kategóriáját tekintve, egyértelműen röviditalnak minősül, azon belül is az erősebb, ütősebb fajtából való.
Erről mindenképp tájékoztassuk azokat, akik úgy döntenek belekóstolnak. A Calvados Franciaországból származik, egészen pontosan Normandiából. Bár sokaknak új lehet az ital neve, valójában a története egészen messzire nyúlik a múltban. Az írásos feljegyzések szerint, már a 16. században is ismerték és előszeretettel fogyasztották. Az elkészítése különleges keretek között zajlik, ugyanis különböző ízű normandiai alma az alapanyaga.
Ez azt jelenti, hogy a Calvados italban keveredik az édes, a savanyú és a keserű ízvilág. Ez a különös változatosság adja meg azt az egyedi végeredményt, amit azonnal megérzünk, amikor belekóstolunk ebbe a francia alma brandy-be. Ugyanúgy, ahogy például a cognac, ez is eredetvédett ital. Csak a Calvados környékén érlelt almapárlatokat illethetjük hivatalosan ezzel a névvel. Kínálatunkban többféle változatban és kiszerelésben vásárolható meg.