A sör a nyár örökzöld habzó slágere
Akadnak olyan nedűk, amik letaszíthatatlanok a trónról, és tán nem meglepő, hogy a sör is ide tartozik. Mindegy, hogy milyen típusáról beszélünk, ez a kijelentés ezer százalékosan érvényes. Ugyanis a sör egy olyan kortyolható sláger, ami a jelek szerint megunhatatlan. Pláne a legnagyobb hőségben!
A sör, mint gasztronómiai összetevő?
Milyen érdekes, hogy a legtöbb kedvelt alkoholfajta előbb-utóbb felbukkan a konyhában, és nemcsak, mint kortyolásra szánt hűsítő, hanem mint alapanyag is. Valahogy tendenciává vált, hogy az, ami a poharakat emelgetve jól teljesít, vélhetően a fazék fedője alatt sem vall szégyent. Erre a legtöbb példa egyébként ténylegesen bizonyítékként szolgál. Vörösboros marhapörkölt, hogy csak egyetlen egyet említsünk. Na, de a témánk szempontjából meg is érkeztünk a lényeghez, hiszen a sört sem célszerű száműzni a kamrába vagy a hűtőszekrénybe, mert ennél sokkal többre hivatott. Nagyszerű páclé készíthető a hozzájárulásával, sőt. A bundázás folyamatát is pikánssá varázsolhatja. Ez csak két, aprócska lehetőség a megannyi gasztronómiai fogás és fortély közül, amiknek a segítségével vadonatúj szerepkörökben is feltűnhet ez a milliók által rajongott ital.
Olyannyira igaz ez a kijelentés, hogy egyre több desszert különlegesség is születik a sör támogatásával, ami első hallásra, látásra akár bizarrnak is hathat, viszont az első kóstolás minden kétséget maradéktalanul elűzhet.
Melyik sör variáció a legkeresettebb?
Jelenleg a kézműves alternatívák azok, amik az eladási listák élén járnak. De az ízesített verziók is kifejezetten gyakran kerülnek bele a kosarakba, főleg a tikkasztó nyári időszakban.