A Panyolai pálinka a hamisíthatatlan minőség záloga
A Panyolai pálinka hitelességét az elkészítését megalapozó tradíciók biztosítják. Azok a hagyományok, amik a XVII. század óta léteznek és amiket a családtagok hűen őriznek. A tudás, ez a fajta évszázados tapasztalatokon nyugvó hozzáértés pótolhatatlan. Nem csoda, hogy ez az ital a rajongók elmondásai alapján párját ritkítja.
A Panyolai pálinka sikerének titka a részletekben rejlik?
Valahogy így. A nemzedékről nemzedékre öröklődő, gyakorlat alapú tudáshoz hozzátartozik annak az alkalmazása. Márpedig a családi manufaktúra minden részletre kiterjedő odaadással és figyelemmel övezi a pálinka előállításának folyamatát. Jelen esetben az utóbbi kifejezés a hangsúlyos, azaz a gyártás egy összetett, több részből álló folyamat, aminek minden egyes alkotóeleme prioritást élvez.
Ha a részletek nem kerülnének előtérbe, ha az ún. apróságok nem számítanának, akkor ez egyet jelentene a sikertelenséggel. Miért? Azért, mert az a vár, amit a cég az évszázadok során felépített, téglákból áll. Ha bármelyik tégla kiesik az építményből, akkor az egész alkotmány meginog. Ellenben, ha a legkisebb kavics is a helyén marad, akkor a stabilitás megkérdőjelezhetetlen. Ez az, ami minőségi ízjegyek formájában tapasztalható a vállalat háza táján. Lévén az üvegek pontosan ugyanazt az ízharmóniát rejtik, mint mondjuk 200 évvel ezelőtt. Azért azt nem nehéz belátni, hogy ez ritkaság számba megy.
A Panyolai pálinka lelke a kiváló alapanyag?
Így igaz! A magas cukortartalommal rendelkező, válogatott, étkezési gyümölcs az alap, amire a hagyományos receptúrán nyugvó pálinkafőzés támaszkodik.