A Pannonhalmi pálinka cseppjeiben rejtőzik némi misztikum
A Pannonhalmi pálinka kétségtelenül különleges. Maga a táj is, ahol készül, a környezet, ami hozzájárul a teljességéhez, egyedi és megismételhetetlen. Aki már járt Pannonhalmán, az vélhetően érezte azt a közeget, ami azoknak is szinte tapintható, akik nem a vallás oldaláról közelítik meg az atmoszféra megfogható és megfoghatatlan szépségét. Mindez tényleg ott rejtőzik minden egyes cseppben, minden kortyban, ami végül a koccintások főszereplőjévé válik.
A Pannonhalmi pálinka készítése tradíciókra épül
Az apátok évszázadok óta őrzik a tudást, az ősök hagyatékát számtalan témában. Erről tanúskodik a botanikus kert, ami párját ritkítja, a levendula termés, amiből aztán megannyi élelmiszer és egyéb, akár dísztárgy is születik. Mindez pusztán a jéghegy csúcsa. Az apátok ugyanis nemcsak a hagyományok kovácsolta tudás birtokosai, hanem általában saját kezűleg is hozzájárulnak a munkafolyamatok sikeréhez. A pálinka esetében például a termény begyűjtése, a növények gondozása vagy az anyaföld ápolása vitathatatlanul idetartozik. Az állhatatos munka meghozza gyümölcsét, és ez jelen helyzetben szó szerint és átvitt értelemben egyaránt igaz.
Ez a gondosság, gondoskodás, valamint a tradíciók biztosította értékek mind-mind részei annak a kerek egésznek, ami a manufaktúra működését jellemzi, és amitől olyannyira utánozhatatlan, akárcsak a végeredményként megszülető pálinka.
A Pannonhalmi pálinka ajándékötletként is megállja a helyét?
Teljes mértékben! Mert nem elég, hogy a palackok kitűnő kortyolni és koccintani valókat rejtenek, de még maguk az üvegek is figyelemreméltóan egyediek.