Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

A japán whiskey ütős választás!

A ninják, szamurájok és harcművészek otthona Japán. Az önvédelem, a fegyelmezettség, az elhivatottság országa. A benne élő, dolgozó emberek fegyelme és figyelme világhírű. 

A japán whiskey karaktere is pontosan erről a precizitásról és nagyfokú koncentráltságról tanúskodik. Minden kortya ellenállhatatlan varázslat. Az emberek tudatában még mindig élénken él az a téves elképzelés, hogy a szakét kedvelő népnek nincsen túl sok köze a whiskyhez, nem úgy, mint a skótoknak, akik az ősatyák, ezen a területen utánozhatatlanok. A valóság, azonban ennyire nem fekete-fehér, vagyis sokkal árnyaltabb.

A whiskey gyártást kár lenne egyetlen nemzet “nyakába” varrni, még akkor is, ha természetesen vannak olyan területek, ahol hagyományos italnak számít.De mégis hogy történhetett meg, hogy a tradíciókat körmük szakadtáig védelmező japánok megismerkedtek a whiskeyvel? A történelem porosodó lapjai szerint az 1800-as évek közepén jutott el Japánba az első, komolyabbnak nevezhető szállítmány. Gyakorlatilag egy kereskedelmi egyezménynek köszönheti a szigetország, hogy közelebbről is megismerte ezt a karakteres nedűt. A japánokra azon túl, hogy roppantul céltudatosak és professzionálisak, óriási tudásszomj jellemző. Nemcsak vágyják az információkat, hanem hajlandóak azokat elsajátítani. Ez a titok és ez az a “plusz”, ami miatt a nép tagjai számára nincsen lehetetlen. A japán whiskey gyártás alapítóira jellemző volt a tenni akarás. Olyannyira, hogy a Glasgowba való utazás, vagy éppen a tradicionális szeszfőzdék végig járása sem volt akadály.

Utóbbiak egyébként nem hónapokat, hanem éveket öleltek fel. A pontos hőfok, vagy éppen az egyes eljárásokra jellemző paraméterek tudatában elindulhatott az igazán minőségi whisky előállítás, ami a mai napig méltán örvend óriási népszerűségnek. A japán whiskey innovatívan hagyományőrző. Mára már a szakértők körében tényként kezelt állítás, hogy a legjobb minőségű whiskyket az írek, a skótok és a japánok zárják üvegbe. A precizitás, a szakmai alázat és a hozzáértés meghozta a gyümölcsét. Mindennek tetejében a japánokra a kísérletezés is jellemző, így aztán például a tradicionális tölgyfa hordós érlelés mellett más technikákat is szívesen kipróbálnak, az ízletes végeredmény reményében.

Tartalomhoz tartozó címkék: japán whiskey hagyományos japán whiskey