A gin tonik nélkül is koccintásra méltó
A világ egyik kedvenc itala a gin. Egy frissítő és könnyű nedű, ami tökéletes koccintásokhoz. A gin tonik klasszikus választás, de érdemes kísérletezni más koktélok készítésével is. Fontos figyelembe venni a megfelelő arányt és az „alkalomhoz” illő poharat. Ez az ital kiváló alapja lehet bármelyik koktélnak, és számos lehetőséget rejt magában a különleges ízek és aromák kombinálására.
Íme néhány gin kortyolási tipp!
A kortyolás művészete nem feltétlenül egyszerű feladat, éppen ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amiknek a segítségével igazán élvezhetővé varázsolható az ízlelés élménye.
Aranyszabály, hogy a ginnek időt kell adni, hogy kibontakozzon az íze, ezért érdemes legalább 1-2 percig pihentetni kortyolás előtt.
Tökéletes koktélalapként szolgálhat például a málna vagy az uborka, amik frissességet és egyedi ízvilágot adhatnak az italhoz.
Örök jó tanács, hogy ez a karakteres ital többnyire keverve fogyasztandó. Nagyon kevesen kóstolják meg tisztán.
Mely ízjegyek a gin barátai?
A tonikon túl, a sima, jeges víz is jó társítás, ugyanakkor a citrusfélék is figyelemre méltóak. A pink ginvariáció mostanában egyre népszerűbbé, keresetebbé válik, és egyáltalán nem pusztán a hölgyek körében. Nem a színe az egyetlen, ami miatt kitűnik a tömegből és határozottan különlegesnek mondható. Az ízjegyei lágyabbak, kevésbé karakteresek, ugyanakkor magukban hordozzák azt a karcosságot, ami ettől az italfajtától alapvetően elvárható. Emiatt nem véletlen, hogy mind több és több mixer dönt úgy, hogy a keverőbe nem a sima, hanem a pink verziót helyezi.