Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

A calvados a gyomor jóbarátja

A calvados az ízlelőbimbókat vitathatatlanul érzéki táncra csábítja, de az előnyei nem merülnek ki ebben a kulináris élményben. Bár az tény, hogy már önmagában ez az egy pozitívum bőven elég érv arra, hogy miért legyen mindig a közelben legalább egy palack belőle.

 

A calvados támogathatja az emésztést?

Igen, és sokan ezért találnak rá, legelőször. Valami zsírosat, valami jó nehezet akarnak fogyasztani és előtte, ajánlásra belekortyolnak a nedű nektárjába. Ekkor persze rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy ez az a tett, ami ismétlésre méltó és nem csupán kiadós étkezések apropóján, hanem amúgy is. Viszont, visszatérve a kiindulási ponthoz, az megkérdőjelezhetetlen a calvados esetében, hogy a savasságának köszönhetően jótékonyan hathat a megterhelt gyomorra. Sőt, valójában először is képes előkészíteni a terepet a „behatásra”. Aztán amikor az étel megérkezik a maga zsírosságával, fűszerességével, akkor a falatokat az előzőleg előcsalogatott enzimek már felkészülten fogadhatják. Így maga az emésztés és a felszívódás sokkalta hatékonyabb, gyorsabb. Még az esetleges fizikai tünetek is a múlt homályába száműzhetőek. Nyilván ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy akinek az epéje például eddig nem bírta az olajos étkeket, most rögtön essen neki egy nagy tányér rántott húsnak. De kicsiben érdemes kipróbálni mi érhető el a nedű cseppjeinek közbenjárásával.

A calvados aperitif vagy digestif?

Van egy jó hírünk. Tulajdonképpen mindkettő. Többnyire aperitifként kínálják, ellenben levezetésként fogyasztva is sokat dobhat a hangulaton - nemcsak fejben, hanem a gyomorban is. A legjobb alkalom a kortyolásra egyébként a most.

Tartalomhoz tartozó címkék: calvados Calvados ital