Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Christian Drouin Pomme Prisonniere Calvados [1L|40%]

Ár:
27.990 Ft (22.039 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: R0060
A termékért járó hűségpont: 140
Gyártó: Christian Drouin
Állapot: Jelenleg nem rendelhető!
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 27.990,00 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
Menny.:

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A Christian Drouin italait a világ legjobb calvadosai között tartják számon. A Drouin család által immáron harmadik generációja működtetett vállalkozás az elmúlt évtizedekben számos rangos elismerést és kitüntetést érdemelt ki világszerte. Normandiában, Franciaország többi részétől eltérően, nincsenek szőlőültetvények. Helyette viszont gazdag gyümölcsösökkel találkozhatunk lépten-nyomon, tele lédús, apró, fanyar almával, amelyből kiváló cider (almabor), majd calvados készül. Az első Pomme Prisonniére-t még 1981-ben értékesítette Christian Drouin. Az ötletet, hogy gyümölcsöt zárjanak az üvegbe, Didier Alleaume úrtól vette, akivel véletlenül futott össze egyszer, és akinek a családja már négy generáció óta ajándékozta meg ily módon a kivételezetteket. Christian Drouin számára egyből adódott az ötlet, hogy miért ne próbálhatná meg ugyanezt almával és calvadossal. Ők ketten összefogtak és árulni kezdték Pomme Prisonniére név alatt. A terméknek akkora sikere lett, hogy a Pomme Prisoniére elnevezést ma már gyakran egy italfajta általános nevének hiszik. Áprilisban a virágok rózsaszín és fehér lepellel fedik be a fákat. Májusban, a hervadó virágok közepén kezdenek el kifejlődni a gyümölcs kezdemények. A nem megtermékenyített gyümölcsök hamarosan lehullnak, így csupán az embriók 5%-a növekszik végül almává. Ha valaki az üveg elhelyezésével a nem megtermékenyített gyümölcsök elhullásáig vár, akkor könnyen előfordulhat, hogy a flaska nyaka már túl szűk lesz. A karaf túl korai kirakása viszont a gyümölcsre nézve járhat veszélyekkel. A nehézség tehát a megfelelő időpont megválasztásában áll, amikor is az üveg úgy helyezhető fel az ágra, hogy aztán az almakezdemény a nyár folyamán szabadon tudjon fejlődni. Szeptemberben aztán, az üveget elválasztják a fától, óvatosan kitisztítják, és megtöltik Christian Drouin féle Pays d’Auge calvadossal. Az áztatás hosszú hónapjai alatt az alma aromái keverednek a calvadossal, és kialakul egy különleges ágyas calvados: a Pomme Prisonniére. A magas hiba ráta ellenére minden évben piacra bocsátanak néhány palacknyit ebből a nemes nedűből. Annak érdekében, hogy az ital eredeti minőségében megmaradjon, tartsuk mindig úgy, hogy a gyümölcsöt teljesen ellepje a calvados.
Származási hely:information_mark Franciaország
Régió: Calvados >>> Pays d'Auge
Földrajzi eredetvédettség: Calvados
Lepárló/Gyártó: Christian Drouin Calvados Distillery
Palackozó: Christian Drouin
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Fogyasztását szobahőmérsékleten vagy jégre töltve javasoljuk
Illat:
Hát, ennél almaillatúbb italt tényleg nehéz elképzelni.
Íz és lecsengés:
Selymes, könnyű, és szépen felépülő illatok. Először az almás, majd a vaníliás és fás jegyek erősödnek meg. Lecsengése hosszú, almás és fás aromákkal teli.
Szín: Borostyánsárga
Ezekhez ajánljuk:
Kifogástalan minőségű prémium párlat, melyet leginkább önmagában fogyasztva tudunk igazán megismerni.
Egyéb érdekesség:
A palackban egy egész alma érlelődik.
Weboldal:

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kóstolja meg ezeket is!