Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Centenario rum

Centenario rum

Costa Rica a Centenario rum otthona. Ez a forró, hangulatos és életörömöt sugárzó ország a Csendes-óceán és a Karibi-térség között helyezkedik el. Több mint ezer kilométeren napsütéses strandok húzódnak, az egyedülálló növényvilág, a klíma pedig kedvez a rumkészítésnek. Costa Rica lakói, a „Ticos” barátságos természetükről, békeszeretetükről és életörömükről ismertek. Itt egymás után sorakoznak a banánfák, mindenki imádja a lédús ananászt, az erdőket pedig kávéültetvények szakítják meg.

Az ország legfontosabb exporttermékei közé tartozik a rumkészítés origópontját jelentő cukornád és a Centanario rum.

Érdekességek a Centenario rum világából

A Centenario immár több mint 50 éve uralja a Costa Rica-i piacot. A vállalat olyan isteni italokkal hívja fel magára a figyelmet, mint a Centenario 20 Years Fundacion Rum, a Centenario 18 Years Reserva rum, a Centenario 25 Years Gran Reserva Rum. 2007 óta Spanyolország óriási exportpiacot jelent a Centenariónak. Közben már 20 országban isznak olyan pompás párlatokat a gyártótól, mint a Centenario 12 Years Grab Legado Rum, a Centenario 7 Years Rum, a Centanrio Real Select Cask Reserve Rum, és a globális terjeszkedés folyamatosan bővül.

Az 1960-as években a Centenario Seagram de Costa Rica néven működött, akkor még nem Centenario volt. Ekkoriban olyan brandeket árult Costa Ricában, mint a Palo Viejo, a Nikolai Vodka és Costa Rica első fehér rumja, a Ronrico. Az 1980-as években került a boltok polcaira a napjainkban ismert szenvedélyes rum, a Ron Centenario, mégpedig azzal a kristálytiszta célkitűzéssel, hogy idővel Costa Rico piacvezető rumja válják belőle.  A Centenario rumokat már ebben az időben is kézzel készített tölgyfahordóban érlelték, a gyártási mechanizmus pedig az idők során egyre harmonikusabban alkalmazkodott a fogyasztók kifinomult ízléséhez. Erről könnyen tanúbizonyságot szerezhetünk, ha megkóstoljuk a gyártó italait, a Centenario Edicion Limitada Solera 30 Years rumot, a Centenario 20 Years Fundacion Rumot, a Centenario 18 Years Reserva rumot, a Centenario 25 Years Gran Reserva Rumot.

2002-ben lett a vállalat neve Centemario International SA, innentől kezdve beszélhetünk egy teljesen független rumvállalatról. Az elkövetkező évek a növekedés jegyében teltek, ezután kezdődött a Centenario rumok izmosodó exportja az Amerikai Egyesült Államokba, Spanyolország, Franciaországba, Olaszországba, Hollandiába, Németországba, Svájcba és Csehországba. 2000-től kezdve fejlődött a Costa Rica-i turizmus, és a Centenario egy hamisítatlan prémium branddé nőtte ki magát, amit egyre növekvő érdeklődéssel fogyasztottak az országba érkező rumkedvelők. A Centenario egyre több disztribúciós központot létesített Costa Ricában, így rövidesen már szinte az ország egész területén könnyebben lehetett Centenariót szerezni, ha valaki minőségi rumokra szomjazott, mint a Centenario Café Likőr, a Centenario 9 Years Rum, a Centenario 12 Years Grab Legado Rum. 2016 után a Centenario rumvállalatnak új tulajdonosa lett, az UDG Group.

A Centenario rum olyan kellemesen örvénylő édes rumokkal kápráztatja el rajongóit, mint a Centenario Edicion Limitada Solera 30 Years rum, a Centenario 20 Years Fundacion Rum, a Centenario 18 Years Reserva rum, a Centenario 25 Years Gran Reserva Rum, a Centenario Café Likőr, a Centenario 9 Years Rum, a Centenario 12 Years Grab Legado Rum, a Centenario 7 Years Rum, a Centanrio Real Select Cask Reserve Rum.

Jelenleg Dianne Medrano a Centenario rum igazgatója, aki 19 éves tapasztalattal rendelkezik a gyorsan fejlődő fogyasztási cikkek és az italok szegmensében. Dianne dolgozott már a Coca-Colának és a Diageónak, jelenleg pedig a Centenario rumok sikerének útját egyengeti. Szerinte új megközelítés, igazi hozzáadott érték szükségeltetik a rum iparágában ahhoz, hogy a Centenario rum még az eddigieknél is nagyobb áttöréseket, sikereket könyvelhessen el. A Forbes Costa Rica-i vállalatbővítéséért korábban Dianne Medrano elnyerte az Év Üzletasszonya díjat. Ő egy nemzetközi vállalatoktól érkezett, és most meglepően újszerű számára egy lényegesen kisebb vállalatnál dolgozni, amit a Centenario jelent.

A Centenario vezetése számára egyszerre megtiszteltetés és óriási kihívás. Rengeteget dolgozott és kiemelkedő erőfeszítéseket tett a Centenario helyi és nemzetközi népszerűsítése érdekében. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a globális italok között is egyre keresettebb a Centenario 9 Years Rum, a Centenario 12 Years Grab Legado Rum, a Centenario 7 Years Rum, a Centanario Real Select Cask Reserve Rum.

Dianne a Centenariót tartja a világ legjobb rumjának, és nagy örömére szolgál, hogy megoszthatja Costa Rica zamatainak a legjavát a világ többi részével. Úgy érzi, hogy a hasonló rumoknak nemes egyszerűséggel kifejezve „lelke van”, és a titokzatos zamatok világában érezni lehet, amint ezek a kiforrott italok csodás átalakuláson esnek át az öreg hordók gyomrában. Szerinte ez a fenséges kaland több, mint egy szokatlan rumos élmény a szánkban, valójában a rum lelkéig hatol annak, aki imádja a minőségi párlatokat. Ezt az élményt adja az igazi ínyenceknek a Centenario, ha az ember megízleli a gyártó legnemesebb italait, a Centenario 9 Years Rumot, a Centenario 12 Years Grab Legado Rumot, a Centenario 7 Years Rum, a Centenario Real Select Cask Reserve Rumot.

Dianna-t az mozgatja, hogy a legjobb Centenario rumokkal új élményeket ébresszen a minőségi italfogyasztókban. Szeretne részese lenni egy igazi globális ébredésnek, mert a világon egyre többen döbbennek rá a rumok eszményi finomságára. Szeretné, ha minél több prémium italfogyasztó részesülne a rum felemelő finomságában, és ezt olyan párlatok segítségével tenné, mint a Centenario 12 Years Grab Legado Rum, a Centenario 7 Years Rum, a Centenario Real Select Cask Reserve Rum.

Szerinte jó esély van arra, hogy pár éven belül a rum a szeszes italok egyik vezető kategóriájává váljék, és ebben a Centenario rum fontos szerepet játszik majd.