Carpano Vermutok
1786-ban Benedetto Carpano hozta létre a róla elnevezett Carpano Antica Formulát. Akkor még nem tudta, de egy új italfajtát, a vermutot honosította meg Itáliában. A torinói férfiú eredetileg herbalistának tanult, és ismerte a gyógynövények csínját-bínját, ugyanis kezdetben gyógyító akart lenni ezen a vidéken. Igen ám, de mint tudjuk, az élet a legjobb forgatókönyvíró: Benedetto feltalált egy vadonatúj formulát, így keletkezett a finom vermut. A muskotály és a fűszernövények művészi keverésével Carpano egy nem mindennapi zamatot hozott létre.
Carpano a sikertől felbuzdulva megalapította első borüzletét, pont a Királyi Palotával szemben. Benedetto új terméke vonzerejében bízva egy láda saját készítésű vermutot küldött II. Vittorio Amedeo királynak. Az uralkodó valósággal beleszeretett ebbe a kellemes új italfajtába, és a királyi udvar egyik szeretett aperitifjévé vált a vermut.
Pár évtizeddel később, 1820-ban már a Carpano borüzlet lett Torino fő látványossága, s az alapító fia, Giuseppe Bernardinho Carpano Antonio vette át a cég irányítását.