TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Igazi világkávé, amely végül Olaszországban, ott is legfőképp a római kávézókban lelt végső "meleg" otthonra. Először a maják, a mai Guatemala területén készítettek mogyoró-kávét (legalábbis ők így mesélik). A spanyolok viszont már úgy emlékeznek, hogy bizony ők a "feltalálók", méghozzá a gyarmati időkben. Akárhogy is történt, az biztos, hogy a spanyolok kakaót is kevertek bele, ahogy aztán az olaszok is. Akik, lássuk be, mogyorónagyhatalom. Sokak szerint a Rómától északra fekvő viterbói mogyoróültetvényeken terem a világ legízletesebb törökmogyorója (Nocciola Romana). Mi is rájuk esküszünk! Hogyan készítsünk belőle otthon mogyoró ízű kávét? A Cafe Frei által fejlesztett, speciális pörkölés-technológiának köszönhetően az illatos, ízesített kávészemekből bármilyen otthoni kávéfőzési „módszerrel” elkészíthető ez a különleges ízű kávé. Kis adag cukor vagy méz, tehát az édesítés, kihangsúlyozza a kávé komplex karakterét. Ha pedig tejet is adunk hozzá, az tovább lágyítja az ízharmóniát. Egy csészényi közepes erősségű kávé elkészítéséhez javasolt adag: 2 púpos kiskanál őrölt kávé
Aromaprofil: | Pörkölt |
Intenzitás: | Közepes |
Típusa: | Szemes kávé |
Pörkölés: | Világos |
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Régió: | Egyenlítő vidék |
Alapanyag: | Pörkölt arabica szemes kávé 98%, mogyoró aroma 2% |
Íz, ízesítés, töltelék: | Mogyoró |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!