Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

Black Velvet

A Black Velvet Distillery eredete egészen a 19. századig nyúlik vissza. A Black Velvet históriája a Gilbey-fivérekkel, Walterrel és Alfreddel kezdődik, akik élve tértek vissza a kegyetlen krími háborúból az angliai Hertfordshire-be.

Kezdetben bort importáltak Dél-Afrikából, majd 1872-ben a Gilbey-testvérek építették az első angol gin lepárlót. A Gilbey’s Gin világszerte óriási népszerűségnek örvendett, olyannyira, hogy a családi vállalkozás 1906-ban már a kanadai piacra is belépett. 1933-ban megkezdődött a termelés Torontóban, a W& A. Gilbey Distilleryben, ahol egy seregnyi új whiskyfajtával nyűgözték le az élet vizének kanadai rajongóit. A Black Velvet Whisky receptje 1946-ban született, és a legendás kanadai ital 1951-ben került a boltok polcaira. Idővel a Black Velvet Whisky lett a vállalat legnépszerűbb terméke, és a whisky toplisták szerint manapság ez a harmadik legnépszerűbb whisky az Amerikai Egyesült Államokban.

Érett és összetett zamat, amely leginkább a bársony kifinomultságára emlékeztet: ez a Black Velvet Whisky! A Black Velvet első változatát a Gilbey Canada dobta piacra az 1950-es években Black Label néven, és a torontói Old Palliser Distilleryben készült. Ez a whiskyvarázslat olyan kirobbanó sikernek bizonyult, hogy 1973-ban Lethbridge-ben megépült a Black Velvet saját lepárlója a festői környezetű Sziklás-hegység árnyékában, Albertában, csupán pár órányi távolságra az amerikai határtól, és ez eszméletlenül felpörgette a kereskedelmi lehetőségeket.

1999-ben a Black Label Whiskyt és a Palliser Distillery-t a Barton Brands vásárolta meg, amely napjainkban a Constellation Brands részét képezi.

Rendezés:
Cikkszám: R1875
Rendelhető
8.650 Ft
Cikkszám: R0030
Rendelhető
4.150 Ft