Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

BenRiach 21 Years Whisky [0,7L|46%]

Ár:
53.790 Ft (42.354 Ft + ÁFA)
Gyártó: BenRiach
Termék árukódja: R4472
A termékért járó hűségpont: 0
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 76.842,86 Ft/liter
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-02-09

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

A mély borostyánszínben pompázó BenRiach 21 Years Tawny Port Finish Whiskyben az aromák kialakulásának útját igazi fordulatok tarkítják. Kezdetben tradicionális stílusban érlelik amerikai Bourbon hordóban, utóérlelése pedig Tawny Port hogshead hordóban történik, amely kinyitja az ízeket ebben az isteni whiskyben. A portói hordó a Portugália északi részén található Douro régióból származik. A portói hogshead olyan pompás pirosbogyós ízeket ad a párlatnak, amely egészen ünnepi tétellé avatja a BenRiach 21 Years Tawny Port Finish Whisky-t. A Speyside whiskyrégió szívében található BenRiach Distillery 1898-ben épült. A lepárlót gyönyörű árpamező veszi körül, a füstös whiskykarakter kialakításához és a lepárló kemencéinek fűtéséhez szükséges tőzeg pedig a közeli Grampian-hegységből származik. John Duff, a BenRiach alapítója a földalatti Burnside vízforrásokból nyer éterien tiszta vizet a párlatok ízeinek tökéletesítéséhez. A BenRiach Distillery egy igazi túlélő, hiszen átvészelte a skót wiskytörténelem legínségesebb időszakát, ám ez nem ment volna a szomszédos Longmorn Distillery hathatós segítsége nélkül. Az igazi feltámadásra azonban egészen 1965-ig kellett várni, mert ekkor jött a skót whisky aranykora, és innentől megállíthatatlanná vált a lepárló fejlődése. 2004-ben a BenRiach már különböző fahordós érleléssel, illetve tőzeges és tőzegelés nélküli árpamalátával is kísérletezett a whiskykészítés művészetében. A cooper still lepárlás és a párját ritkító érlelési eljárások meghozták a maguk gyümölcsét, és jobbnál jobb párlatok születtek a BenRiach Distilleryben.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!