Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

BenRiach 21 Years Four Oak Casks Whisky [0,7L|46%]

Ár:
46.990 Ft (37.000 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: R4471
A termékért járó hűségpont: 235
Gyártó: BenRiach
Állapot: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 67.128,57 Ft/liter
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

Rachel Barrie, a BenRiach keverőmestere jól csengő név a whiskyszakmában. Korábban ő hozta létre a Bowmore és a Glenmorangie grandiózus párlatait. Barrie legújabb ütőképes itala a BenRiach 21 Years Four Oak Casks Whisky. A 21 hosszú esztendeig érlelt skót whisky négy zseniális hordóban töltötte több mint két évtizedes fejlődését: megjárta a Bourbon hordót, a Virgin hordót, a Pedro Ximenez sherry hordót és egy vörösboros hordót is. A BenRiach 21 Years Four Oak Casks Whisky egy hosszú, ám annál fenségesebb utazást tett meg az aromák ösvényén. A sokféle hordó által számtalan ízréteg nyílik meg a nagyszerű italban, amely felvonultatja az izgalmas hordóhatások valamennyi árnyalatát. A BenRiach 21 Years Four Oak Casks Whisky négyhordós zamata olyan sokrétűen finom lett, hogy 2019-ben elnyerte a rangos aranyérmet Speyside-i Scotch Single Malt kategóriában az International Wine &Spirit Competiton-ön. A Speyside whiskyrégió szívében található BenRiach Distillery 1898-ben épült. A lepárlót gyönyörű árpamező veszi körül, a füstös whiskykarakter kialakításához és a lepárló kemencéinek fűtéséhez szükséges tőzeg pedig a közeli Grampian-hegységből származik. John Duff, a BenRiach alapítója a földalatti Burnside vízforrásokból nyer éterien tiszta vizet a párlatok ízeinek tökéletesítéséhez. A BenRiach Distillery egy igazi túlélő, hiszen átvészelte a skót wiskytörténelem legínségesebb időszakát, ám ez nem ment volna a szomszédos Longmorn Distillery hathatós segítsége nélkül. Az igazi feltámadásra azonban egészen 1965-ig kellett várni, mert ekkor jött a skót whisky aranykora, és innentől megállíthatatlanná vált a lepárló fejlődése. 2004-ben a BenRiach már különböző fahordós érleléssel, illetve tőzeges és tőzegelés nélküli árpamalátával is kísérletezett a whiskykészítés művészetében. A cooper still lepárlás és a párját ritkító érlelési eljárások meghozták a maguk gyümölcsét, és jobbnál jobb párlatok születtek a BenRiach Distilleryben.
Származási hely:information_mark Skócia
Régió: Highland >>> Speyside
Ital típus: Single Malt
Lepárló/Gyártó: BenRiach Whisky Distillery
Palackozó: BenRiach (Brown-Forman)
Alapanyag: Árpamaláta
Érlelési idő: 21 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Amerikai tölgyfa hordó
Használt hordók: Ex-Sherry, Pedro Ximenez
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Elsősorban szobahőmérsékleten ajánljuk a fogyasztását
Illat:
Illatában megnyilvánul a BenRiach sajátos aromája, a fűszeres gyümöcspuncs, a háttérben kellemesen melengető tölggyel. Ráadásként a trópusi gyümölcsök temperamentumos energiájára is ráhangolódhatunk az illatolás során.
Íz és lecsengés:
Ízében a finom tejcsokoládé és az eső utáni jegyek a legjellegzetesebbek, de a citromhéj, a keksz és a karamell is magával ragad minket az ízek áramlásában. Érezhető a kerti gyümölcsök gazdagsága és az árpás ízek bősége, mindez vaníliával, csokoládéval és piros bogyós gyümölcsökkel egészül ki. Lecsengése kellemes gyümölcsös, vaníliás és csokoládés.
Szín: Borostyán
Ezekhez ajánljuk:
Önmagában nyújt igazán lenyűgöző élményt.
Nemzetközi elismerések, díjak: Scotch Single Malt - Speyside - 2019 - International Wine & Spirit Competition - Arany
Weboldal: www.benriachdistillery.com

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kóstolja meg ezeket is!