Belga sör
Lassan kezdünk hozzászokni, hogy az ősz beköszöntése teljesen más, mint a régi időkben. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján érzékeljük, hogy akár még szeptemberben, októberben is jócskán 25-30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, így bármikor elrendelhetnek egy hőségriadót. Megváltozott az ősz természete: képes forró lenni, ezért ezekben a hónapokban is érdemes elmélyedni a frissítő zamatú sörök világában.
Fedezzük fel a legjobb söröket az iDrinks kínálatából!
Nem tudjuk pontosan, mióta fogyaszt az emberiség aranyló színű mézet. Az viszont bizonyos, hogy a 7000-ből származó barlangfestmények a méhészet legkorábbi feljegyzéseiről tanúskodnak, míg a mézelő méhek kövületei nagyjából 150 millió évre nyúlnak vissza.
A mézet gyűjtő méh lett Artemisz görög istennő illetve a szerelemisten Ámor szimbóluma, és Napóleon köntösére is méheket hímeztek.
Varázslatos tulajdonsága, egzotikus zamata és sokoldalúsága miatt a méz beírta magát történelembe, és egyre nagyobb hatással van a prémium italok ízesítésére. Lássuk, milyen párlatokat dobnak fel mézes zamatokkal, és melyek a méz egészséget támogató tulajdonságai.
Mindenkinek ismerősen cseng a Leffe vagy a Hoegaarden neve, ezek azionban csak a belépőt jelentik a belga sörök birodalmába, hihetetlen gazdag a választék!
Belgium világszerte ismert frenetikusan finom söreiről, nem beszélve a látványos, történelmi időutazással felérő építészetéről. A bolygónk mind a négy sarkában kedvelt belga söröktől a remekbeszabott likőrökig nagyszerű nedűket kínálnak ebben színes kultúrával rendelkező országban. Ráadásul újabban a focicsapatukat sem lehet figyelmen kívül hagyni.
Akár egy változatos ízektől habzó sör ízlelgetünk egy nyüzsgő genti vagy pörgősebb Liége-i pubban, akár forró csokit szürcsölünk egy csendes helyi kávézóban, a lényeg ugyanaz – a belga italok egyedülálló kóstolót kínálnak az ország pezsgő ízvilágából, a mosolygó belgák mindennapjaiból!
Fedezzük fel a belga italkultúrát, ám előtte lássuk, kik is pontosan a belgák.