Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Batida de Coco /Kókusz/ Likőr [0,7L|16%]

Ár:
5.290 Ft (4.165 Ft + ÁFA)
Gyártó: Mangaroca
Termék árukódja: R0841
A termékért járó hűségpont: 0
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Egységár: 7.557,14 Ft/liter
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-02-09

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

Édes, egzotikus és egyszerűen finom! Ez a Batida de Coco, készítője szerint a kókusz csókja, amely megmutatja nekünk Brazília szenvedéllyel teli ízét! Egy olyan szenvedélyes ital, amely felébreszti a szenvedélyt, és minden ízében ott rejlik a brazil életöröm, az önfeledt szenvedély.

A kókuszdió és a tej találkozása semleges alkohollal keveredve egy selymesen kavargó likőrt teremtett, brazil temperamentummal és tele életörömmel. Ez a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr címkéjén egy kakaduval és egy merész, vagány édes felütéssel. A német szeszesitalgyártó Henkell & Co. 2017-ben vadonatúj palackdizájnt dobott piacra a Mangaroca Batida de Coco kókuszlikőrhöz, miután ebben az évben megvásárolta a brandet. A Batida de Coco /Kókusz/ Likőr új dizájnját a brazil tradíció erősítésére hozták létre. A modern formavilág egy magas, vékony derekú vonalvezetést testesít meg, amely megkönnyíti a fogást, a dombornyomás pedig még szebbé teszi az összképet a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr esetében. A likőr szimbólumának számító kakadu fekete és arany színárnyalatba öltözve a címke közepére költözött, így még nagyobb fókusszal látjuk át a palack fontos jegyeit.

Érdekességek a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr történetéből

A csonthéjasok családjába tartozik, egyszerre tekinthető diónak, gyümölcsnek és magnak, ráadásul ez a Batida de Coco /Kókusz / Likőr fő alkotóeleme. Ez bizony a kókusz, amely egy finom és édes egzotikus gyümölcs, annyira finom zamattal, hogy egyszerűen nem lehet vele betelni, és olyan lendületes likőröket készítenek belőle, mint a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr. A kókuszpálmát egzotikus tájakon az „élet fájaként” emlegetik, mert a növény valamennyi része felhasználható, készíthető belőle tej és egzotikus hangszer is. A kókuszból kókuszvizet készítenek, amely frissítő ital, remek szomjoltó az élelmiszerboltokban, rendszerint a fiatal zöld kókuszdióból hozzák létre. Sokak szerint a kókuszvíz jobban hidratál, mint a víz, és kellemesebb zamatú, mint a hagyományos sportitalok. A likőrök szerelmesei pedig nagy örömmel észlelik, hogy csodát ital születik a kókuszdióból, a Batida de Coco /Kókusz / Likőr.

Másrészt az élelmiszeriparban jeleskedő szakemberek felfigyeltek arra, hogy mennyei vajat lehet készíteni a kókuszból. Nincs mese, a kókuszvaj felkapaszkodott a hírnév hullámvasútjára, és ezen a populárissá válási ösvényen indult el a kókuszból megálmodott likőr, a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr. Másrészt a kókuszolajjal kapcsolatban is egyre több az orvosi vizsgálat, és olyan megállapításokra jutnak, hogy hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez, védi az agysejteket az öregedéssel járó hanyatlás, a demencia ellen.

Ráadásul a kozmetikai ipar szintén felfigyelt a kókuszvajra, mert a kókuszdió az egészséges bőrnek is fontos serkentőjévé vált. Egyre több szépségipari termék készül belőle, bár sokan még mindig jobban szeretik a kókuszt likőrként, ahogyan a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr megnyilvánul.

A Batida de Coco /Kókusz/ Likőr fundamentuma, a kókuszdió (a Cocus nucifera pálma termése) gyakorlatilag a növényvilág svájci bicskája, mert rengeteg célra használják. Természetes csomagolásban magas kalóriatartalmú élelmiszer, ivóvíz, ugyanakkor kemény külseje kötéllé fonható rostokból áll, fűtőanyaggá alakítható a kemény héja. Már ősidők óta multifunkcionálisan használták a kókuszt, jóval a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr előtt. Az ókori „ausztronézoktól” Blight kapitányig nagy lelkesedéssel vittek a felfedezők kókuszdiót a hajójuk fedélzetére, mielőtt nekivágtak a vad tengernek. A Batida de Coco /Kókusz/ Likőr bázisát jelentő kókusz a régi források szerint kulcsszerepet játszott a lázadás a Bounty történetében: Blight kapitány keményen megbüntette a kókuszdió ellopását a hajó raktárából, és Blight túlzott agresszivitása miatt lázadt fel ellene a legénység.

A Batida de Coco /Kókusz/ Likőr inspiráló kókusz históriája annyira összefonódott az utazó emberek történetével, hogy Kenneth M. Olsen, a St. Louis-i Washingtoni Egyetem növényevolúciós biológusa még a kókuszdió DNS-ét is akkurátus szemmel vizsgálta át 1300 növény vizsgálata során. Szerinte a kókuszdiók genetikája rengeteg infót hordoz a történelem előtti kereskedelmi útvonalakról és Amerika gyarmatosításáról. Ugyanis Olsen szerint a kókuszdió DNS-ének szerkezetéből kibontakozik a kókusz emberrel történő utazása, például az, hogy az indiai-óceáni kókuszt az európai hajósok szállították Amerikába, az Új Világba, és a portugálok vittek kókuszdiót az Indiai-óceánról Afrika nyugati partjaira, mert az ott létesített ültetvények olyan nyersanyagforrások voltak, amelyek a Karib-térségbe és Brazília partvidékére is eljutottak.

A Batida de Coco /Kókusz/ Likőr alfájának és omegájának tekinthető kókusztej igazi Jolly Jokernek bizonyult az indiai gyógyításban, beépült az ajurvédikus hagyományba. Gyakran használják ugyanis az elektrolit egyensúly fenntartására és a kiszáradás ellen, miközben a friss kutatások rámutattak, hogy a kókusztej ügyesen kiegyensúlyozza a gyomor- és bélrendszer működését.

A Batida de Coco /Kókusz/ Likőr kategóriája, a likőr a latin liquore szóból származik, ami „folyadékot” jelent. Már az ófrancia nyelvben felbukkant a 12. században, az angolok pedig 1300 környékétől használták ezt a szót sok pépes italra (eleinte a borra, később már az égetett szeszes italokra is). A régi legendák szerint az első likőrt még a híres alkimista, Paracelsus készítette, jóval a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr előtt, valamikor a 15. században. Paracelsus ezekben az időkben hivatásos orvosként, gyógyítóként tevékenykedett, és ennek szellemében orvosságként használta a likőrt a cukrozott és ízesített szesz akkori változataként. Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy ennek még vajmi kevés köze volt olyan nagyszerű, minőséget képviselő italokhoz, mint a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr.

A középkori szerzetesek még nem olyan fenségesen édes likőrök készítésében gondolkodtak, mint a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr. Számukra a likőr sokkal inkább elixír, életerőt adó balzsam volt. Nem úgy elmélkedtek róla, mint egy finom italról, sokkal inkább a szerelmi bájital lehetőségét látták benne, és serkentőszerként kínálták az embereknek, hogy egy kicsit élénkítse a szerelmi életüket. A Batida de Coco /Kókusz/ Likőrnek szerencsére nincs szüksége ilyen megközelítésre, mert önmagában is finom egzotikus ízekkel kelti fel a likőrkedvelők érdeklődését. A francia szerzetesek kezdtek először likőrt gyártani nagyobb mennyiségben, majd az olasz, német és lengyel kolostorokban egyre elterjedtebbé vált (aztán a szent épület falain kívül, a városokban szintén). Ekkoriban még persze nem került kereskedelmi forgalomba olyan ital, mint a Batida de Coco /Kókusz/ Likőr, azonban már hatalmas népszerűségnek örvendett a benedictiner vagy a chartreuse, amiket csak azokban a szerzetesi kolostorokban tudtak előállítani, ahol hosszas kísérletezgetés után létrehozták őket.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2015. 12. 23.
A legfinomabb kókuszlikőr. A legfrissebb, legtisztább kókuszos ízélmény. Szerintem vétek koktélhoz keverni, ha mégis, akkor csakis kiváló minőségű anyagokkal szabad dolgozni. Először gyerekkoromban láttam, szekrényre ragasztott, külföldi újságból kitépett hirdetésen, amint egy csinos, fehér bikinis, egzotikus lány, kókuszdióból szívószállal szürcsöli.