Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

Bathtub Navy Strength Gin [0,7L|57%]

Ár:
17.390 Ft (13.693 Ft + ÁFA)
Termék árukódja: R4631
A termékért járó hűségpont: 0
Gyártó: Ableforth's
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 24.842,86 Ft/liter
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-10-18

TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK

2011-ben három barát hozta létre az Ableforth Distillery-t.  Prózaian egyszerű céljuk pusztán annyi volt, hogy stílusos és finom italokat desztilláljanak, legyen szó rumról, ginről vagy más finomságokról. Olyan italfajtákból merítettek inspirációt, amelyek robosztusok, frissek, és feszegetik az italok szokásos játékszabályait. A nagy példaképek mintájából erőt merítve belevágtak, hogy igazán veretes párlatokat hozzanak létre.

Az Ableforth egy kompromisszummentes, saját szabályait követő márka. A macerálás és vákuumdesztillálástól indulva átgondolt technológiákkal, minőségi összetevőkkel készítenek sikeres párlatokat. Az Ableforth iszonyatos lendületet vett, és számos globális díjat szerzett. Az Ableforth olyan isteni italokat indított útjára, mint a Rumbullion rum és a Bathtub Navy Strength Gin, és még nem látjuk a fergeteges ital-innováció végét!

Érdekességek a Bathtub Navy Strength Gin világából

A Bathtub Navy Strength Gin egy többszörös díjnyertes copper pot stillben desztillált párlat. Gravitációs középpontjában a gineknél kihagyhatatlan borókás felütés áll, majd bekapcsolódik a zamatok összhangjába a koriander. Az üdítő élményhez a Bathtub Navy Strength Ginben az illatos aromákat kölcsönző növények is hozzájárulnak, és 6 további friss botanikai komponens teszi még varázslatosabbá ezt a titokzatos gint. A Bathtubot, amely a szesztilalom kalandos korszakából nyeri eredetét.

A macerálási folyamat lehetővé teszi, hogy a friss botanikai zamatok a maguk teljességében ragyoghassanak. Ezek annyira kiemelkedő ízekkel rendelkeznek, hogy emlékezetessé teszik a Bathtub Navy Strength Gin finomságát.

A Bathtub Navy Strength Gin egy elementáris erejű minőségi gin. Névadói, a szesztilalom idejéből érkező pancsolt „bathtub” párlatok már kevésbé a csúcsminőségű ginkészítés miatt vívtak ki hírnevet.

Az 1920-as évek szesztilalomtól sújtott korszakában a gin volt az uralkodó ital, amiből számos változatot hoztak létre. Akkoriban minden gin bathtubnak számított, amit otthoni környezetben desztilláltak. A bathtub név utalt arra a kissé ijesztő eljárásra, hogy a szesztilalom kíméletlenül kemény korlátozásokkal járó időszakában sokan jobb híján a saját fürdőkádjukban hoztak létre szeszt…Máshogy nem tudták elkészíteni az italokat, amire ők vagy a vendégkörük szomjazott. Ezeket a szomorú időket szerencsére olyan zseniális italok feledtetik, mint a napjainkban egyre ismertebbé váló Bathtub Navy Strength Gin!

A nagy Prohibíció idején különféle ízesítőkkel, rejtélyes alapanyagokkal próbáltak életét lehelni a párlatokba, és a ginhez hasonló zamatot finomhangolni bennük. Ezek közé tartozott például a glicerin vagy a borókabogyó is. Az alkohol a Bathtub Navy Strength Gin aranykorában jellemzően gabonaszeszből készült, a víz és az aromák keveredéséhez szükséges eszköz azonban nem lehetett túlságosan nagy, mert az nyomban felkeltette volna a hatóságok figyelmét, és börtönbüntetéssel honorálták volna a törvényszegést.

Ellenben számos olyan koktél létezik, amik kifejezetten a bathtub titokzatosságnak köszönhetik születésüket, és a misztikus ginkészítés által jelent meg a piacon a Bathtub Navy Strength Gin is az Egyesült Királyságban.

A szesztilalom arra ösztönözte a párlatokra szomjazó embereket, hogy a korábbitól teljesen eltérő fortélyos ötletekkel jussanak hozzá kedvenc italukhoz, ez áll a bathtub és bootleg desztillátumok készítése mögött. Az 1920-as években a Genna-fivérek éreztek rá elsőként a prohibíció üzleti részének kiaknázásra: a rászoruló emberek százait kezdték el ellátni Chicago Kis Olasz Negyedében. Olyan italokat hoztak nekik, amik kétes minőségű bathtub desztillátumok voltak, egy egyliteres copper alkimista stillben dobták össze párlataikat, a legenda szerint a saját konyhájukban. Ilyen körülmények között képtelenség lett volna olyan kifinomult italt készíteni, mint a Bathtub Navy Strength Gin. A Genna-testvérek csak kukoricacukrot és élesztőt használtak alapanyag gyanánt ezekhez a furcsa italokhoz, amikkel a rendes gineket próbálták pótolni. Gennáék hatalmas összegeket kaszáltak az italra szomjazóktól. Frank Yale gengszter is naponta 15 dollárt fizetett az amerikai-olasz maffiózóknak azért, hogy Brooklynban titkos mikrolepárlót működtethessen az egyre nagyobb igények ellátására.

A piac is reagált ezekre a kezdetlege ginekre, persze nem volt kedvező a fogadtatásuk, mint a Bathtub Navy Strength Giné a 21. században. A kisebb pancsolt italok hitvány minőségét egyre kevesebben tudták elviselni, ezért sok csapos szódabikarbónát, gyümölcslevet kevert hozzájuk. Vagy a bártender még gyümölcsszeleteket is tett az ital mellé, hátha így könnyebben meg tudják inni az emberek, akik nem nagyon válogathattak a Prohibíció kőkemény éveiben. A Moonshine kultúra virágzott, egyre több Bathtub Navy Strength Gin és bootleg készült a nagyvárosokban és a vidéki területeken az alagsortól a padláson át a félhomályos helyiségekben. A Tiltási Hivatal Ügynökei árgus szemekkel vadásztak a zugfőzdékre egész Amerikában, hogy betartassák az emberekkel a Volstead-törvényt. 1921 és 1925 között összesen országszerte csaknem 697.000 stillt foglaltak le.

Napjainkban szerencsére már nem ilyen sanyarú a helyzet, és a Bathtub Navy Strength Ginből, a műfaj egyik ikonjából készthetünk gin tonikot!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: Ableforth's, Anglia, Gin, Overproof, Szeszesital