Baileys krémlikőrök
A Baileys ital története 1971-ben kezdődött Dublinban. David Dand, akit az ital keresztapjaként is szokás nevezni, valami új, valami eddig sosem tapasztalt finom és krémes italt akart létrehozni. Akkoriban az ír whisky eladása kicsit akadozott, a készletek csökkentésére is jól jött volna egyfajta megoldás. Az elképzelés szerint Írország két legjellemzőbb termékét, a whiskyt és a különleges minőségű ír tejet (tejszínt) szerette volna házasítani. A dolog nem ment könnyen, bár már az első próbálkozások is finomak voltak, azonban a whisky és a tejszín kezdetben nem alkotott homogén, a palackban is megmaradó keveréket. A szenvedélyes technikai szakértők, David Gluckman, Tom Jago, Steve Wilson és MacMcPherson segítettek abban, hogy - a legenda szerint mindössze 45 perc (!) alatt - megalkossák a ma ismert Baileys krémlikőrt. A többi már – ahogy mondani szokás – történelem. Az azóta eltelt fél évszázad alatt a Baileys a világ legkedveltebb és legismertebb krémlikőrjévé vált. Jelenleg már a több mint 150 országban értékesítik, a mennyiségről sokat elárul, hogy a felhasznált tejszínt 38000 ír tehén tejéből nyerik. A klasszikus Baileys likőr mellett a kínálatban megtalálható számos egyéb ízesítés, a Baileys csokilikőr, karamellás likőr, eper, tiramisu és kávés krémlikőr is.